Waarom een inbouwkast in de slaapkamer?

In elke slaapkamer is een kast onmisbaar. Ongeacht of dit nou een ladekast, een kledingkast of een boekenkast is. In veel slaapkamers kom je zelfs meerdere kasten tegen, puur om extra opbergruimte te creëren. Je moet immers je kleding, je spullen en overige objecten op een handige manier op kunnen bergen. Dat gaat perfect met één van de vele soorten kasten.

Maar, voor welke kast kan je nou het beste kiezen? Dat is onder meer afhankelijk van de aanwezige ruimte in je slaapkamer. Veel kasten hebben standaard afmetingen; passen deze kasten niet in jouw slaapkamer? Dan is het eens interessant om naar inbouwkasten voor in de slaapkamer te kijken. Deze inbouwkasten bieden de gewenste opbergruimte én zijn perfect op maat voor in jouw slaapkamer. 

Een absoluut voordeel van inbouwkasten is terug te vinden in de mogelijkheden. Als je een slaapkamer met een schuin dak hebt, biedt een inbouwkast de gewenste oplossing. Heb je een klein hoekje in je kamer over waar je verder niks mee kunt doen? Ook dan biedt een inbouwkast de gewenste oplossing. Wil je graag een prachtige, grote kledingkast met openslaande- of schuifdeuren hebben? Ook dan is een inbouwkast een prima oplossing. Je kunt de slaapkamer inbouwkasten simpelweg op onwijs veel verschillende manieren gebruiken.

Voordat je naar de ingebouwde kasten voor in een slaapkamer gaat kijken, moet je jouw wensen op papier zetten. Waar wil je de kast voor gaan gebruiken? Hoe moet de vormgeving van de kast worden? Hoe moet de indeling van de kast worden? Wat moeten de buiten- en binnen afmetingen van de kast worden? al deze vragen spelen een bepalende rol bij de uiteindelijke keuze voor de inbouwkast in de slaapkamer. Ons advies is daarom om eerst voor jezelf te bepalen waar je de kast exact voor wilt gaan bepalen.

Uiteraard moet je daarbij ook rekening houden met de aanwezige ruimte in je slaapkamer. Als je een slaapkamer met schuin dak hebt, heb je immers minder ruimte om een hoge kast in je slaapkamer te plaatsen. Gelukkig zijn de bouwers van inbouwkasten innovatief en kunnen zij óók voor jouw slaapkamer met schuin dak een geschikte inbouwkast maken. Het maken van een kast op maat voor in de slaapkamer is eigenlijk een koud kunstje voor deze vakspecialisten. 

Heb je bepaald waar je de kast voor wilt gaan gebruiken? En heb je bepaald hoe groot de kast moet worden? Dan kan je een belangrijke keuze gaan maken: ga je de kast zelf maken, ga je deze laten maken of ga je deze bij bijvoorbeeld de Ikea aanschaffen? Alles is in principe mogelijk, zolang het maar binnen jouw budget past. Ga dus op zoek naar de beste optie en zet vervolgens alles in gang.

Met inbouw slaapkamer kasten geniet je al met al van veel voordelen. Je verkrijgt een kast die perfect in je slaapkamer past, je verkrijgt een kast die de aanwezige ruimte optimaal benut en je hebt grote inspraak over het design van de kast. Je hebt eigenlijk alle touwtjes in handen om de inbouwkast in jouw slaapkamer volledig naar wens te (laten) maken.

3 verschillende soorten inbouwkasten

Het is goed om te weten dat er behoorlijk veel verschillende soorten inbouwkasten bestaan. De ingemaakte kasten voor in de slaapkamer bestaan in allerlei varianten, waardoor je meer dan voldoende keuze hebt. Wij willen je graag op enkele zéér fraaie en handige inbouwkasten wijzen:

1. Inbouwkast met schuifdeuren

Heb je nog een lange wand in je slaapkamer over? Laat hier een inbouwkast met schuifdeuren plaatsen, zodat je méér dan genoeg opbergruimte verkrijgt. Aan de ene kant van deze kast kan je al jouw kleding hangen, terwijl je andere objecten aan de andere kant van de kast moeiteloos op kunt bergen. De inbouwkast met schuifdeuren ziet er daarnaast ook nog bijzonder fraai uit; de schuifdeuren hebben immers ook een gave uitstraling. Dankzij deze schuifdeuren voorkom je bovendien dat alle rommel in de kast in het zicht ligt. Sluit de schuifdeuren en je verkrijgt een onwijs fraai geheel. Een vaste kast in de slaapkamer is dus absoluut mét schuifdeuren aan te raden. Zeker als je voor een volledige inbouw kastenwand in de slaapkamer kiest.

2. Inbouwkast met spiegel

Wil je op een onwijs handige manier je kleding opbergen? Dat kan middels een inbouwkast met spiegel. Zodra je de deuren van deze kast dicht doet, zie je namelijk direct hoe de kleding je staat. De spiegel aan de buitenkant van de mast zorgt voor een fraai design en is uiteraard ook onwijs handig. Dit is een voorbeeld van één van de inbouwkasten voor in een slaapkamer met landelijke stijl; de spiegel kan tenslotte prima met bijvoorbeeld hout worden gecombineerd.

3. Inbouwkast met verschillende hoogtes.

Dit is één van de beste inbouwkasten voor een slaapkamer met schuine wand. De inbouwkast met verschillende hoogtes wordt op maat gemaakt, zodat de aanwezige ruimte in de slaapkamer optimaal benut wordt. Het is bij een dergelijke kast wél van belang dat deze volledig op maat gemaakt wordt. Geen enkel schuin dak is immers hetzelfde.

Ikea heeft ook hele gave inbouwkasten!

Ben je op zoek naar een kast op maat voor in de slaapkamer? Wil je bijvoorbeeld slaapkamer kasten met een schuifdeur in je slaapkamer plaatsen? Dan kan je prima eens het assortiment van Ikea bekijken. Deze Zweedse gigant heeft meerdere Ikea inbouwkasten voor in de slaapkamer in het assortiment.

Deze inbouwkasten kenmerken zich door een fraai design, door een gemakkelijke installatie en door een lange levensduur. Zoals je wellicht weet, kan je de meubelstukken van Ikea namelijk zelf in elkaar zetten. Dat is óók het geval bij de inbouwkasten van Ikea. Ben je op zoek naar een op maat gemaakte kledingkast voor in de slaapkamer? Kijk dan eens naar de Ikea kasten slaapkamer pax; deze kasten zijn in onwijs veel verschillende afmetingen verkrijgbaar, waardoor je ongetwijfeld de juiste afmetingen voor jouw slaapkamer kunt vinden!

Het staat als een paal boven water; een inbouwkast in de slaapkamer brengt onwijs veel voordelen met zich mee. Bepaal dus direct wat voor kast jij wenst te hebben en ga op zoek naar geschikte oplossingen!