Laat een slaapkamerkast op maat maken

Bij het inrichten van je slaapkamer moet je belangrijke afwegingen maken. Je wilt de aanwezige ruimte zo optimaal mogelijk benutten en je wilt dat de stijl van je slaapkamer helemaal naar wens is. Om deze twee wensen te combineren, is het veelal een kwestie van experimenteren, experimenteren en nog eens experimenteren. Dat geldt voor bijvoorbeeld de vloer, de muren en de kasten in je slaapkamer. Vergelijk verschillende producten c.q. varianten met elkaar en probeer in te beelden hoe ze in jouw slaapkamer zouden staan.

Als je op zoek naar een geschikte slaapkamerkast bent, heb je in ieder geval meerdere mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een slaapkamerkast op maat, een wandkast of een bedombouw met kasten. Ook is het uiteraard mogelijk om voor een ‘reguliere’ kledingkast, opbergkast of ladekast te gaan. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos; dat biedt voor jou mogelijkheden om de slaapkamer volledig naar eigen wens te maken.

Een kast op maat in de slaapkamer is zeker aan te raden. Je weet hierdoor de aanwezige ruimte namelijk optimaal te benutten. Geen enkel gaatje blijft onbenut en daardoor profiteer jij van het meeste van de ruimte in jouw slaapkamer. Je kunt kiezen voor een wandkast op maat, maar ook een hoekkast in je slaapkamer op maat maken behoort tot de mogelijkheden.

Met slaapkamerkasten op maat gemaakt profiteer je dus van meerdere voordelen. Voor het overzicht hebben wij de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje gezet:

  • Je profiteert optimaal van de aanwezige ruimte in je kamer
  • Je kunt de kast qua uitstraling ook nog (deels) naar je eigen hand zetten
  • Je kunt de indeling van de kast volledig zelf bepalen
  • Je geniet van een unieke en originele kast

Wil je graag een slaapkamerkast op maat kopen? Dan heb je daar meerdere mogelijkheden voor; wij kunnen je een slaapkamerkast op maat van de Ikea aanraden. Deze kasten zijn relatief betaalbaar, zijn van hoge kwaliteit en zijn grotendeels volledig zelf in te richten. Graag vertellen we je nog iets meer over een slaapkamerkast op maat van de Ikea.

Ikea slaapkamerkast op maat 

Bij de Ikea vind je eigenlijk alle soorten kasten voor in jouw huis. In onze ogen is het zeker aan te raden om voor een kast op maat te gaan. Bij de Ikea kan je deze kast namelijk grotendeels zelf inrichten. Je bepaalt zelf de uitstraling van de kast (de kleur bijvoorbeeld) en de indeling van de kast. Zo bepaal je zelf waar de planken moeten komen, waar je hangplanken wenst te hebben en waar je eventueel lades voor bijvoorbeeld je sokken en ondergoed wenst te hebben. Door zelf een slaapkamerkast op maat samen te stellen, geniet je optimaal van de hierboven genoemde voordelen.

Waar moet je op letten bij een slaapkamerkast op maat?

Als je een slaapkamerkast op maat gaat maken, moet je op enkele dingen goed letten. Zo is het van belang om eerst de afmetingen in je kamer goed op te meten. Doe dit zeer nauwkeurig, aangezien het bij een dergelijke kast absoluut centimeterwerk is. Meet voor de zekerheid de aanwezige ruimte in je kamer enkele keren op, zodat je nooit een té grote of een té kleine kast samen gaat stellen.

Vervolgens moet je goed na gaan denken over de indeling van de kast. Wat is het doel van de kast? Wil je in deze kast bepaalde objecten opbergen? Of moet het een kast voor al je kleding worden? Als je zelf een kast bij bijvoorbeeld de Ikea samen gaat stellen, heb je de mogelijkheid om de indeling volledig zelf te bepalen. Maak daar dus gebruik van, nadat je goed nagedacht hebt over de indeling van de kast.

Ondertussen moet je ook nog goed nadenken over de uitstraling van de kast. Van welk materiaal moet de kast gemaakt worden? En welke kleur moet de kast hebben? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waar je zelf een passend antwoord op moet zien te vinden. Als je dat voor elkaar krijgt, kan je de slaapkamerkast op maat volledig naar wens krijgen. Met een dergelijke kast profiteer je van voldoende opbergruimte, van een optimaal gebruik van de aanwezige ruimte en van een uitermate fraaie kast. Je bepaalt immers zelf wat de uitstraling, het design en de kleurstelling van de kast gaat worden!