Maak je eigen slaapkamer ontwerp

De slaapkamer is één van de ruimtes waar je veel tijd per dag doorbrengt. Een gemiddeld mens slaapt zo’n 7 tot 8 uur en kleedt zich ook in zijn/haar slaapkamer om. Dit zorgt ervoor dat je ongeveer 1/3e van een dag in jouw slaapkamer doorbrengt. Om die tijd zo optimaal mogelijk door te brengen, is het van belang dat jouw slaapkamer ontwerp voor de volle 100% naar wens is. Je kunt ervoor kiezen om een ‘volledige slaapkamer’ bij een meubelspeciaalzaak aan te schaffen, maar wij hebben een veel beter idee. Maak je eigen slaapkamer ontwerp!

Het maken van je eigen slaapkamer ontwerp is onwijs leuk om te doen. Bovendien kan je rekening houden met jouw wensen en voorkeuren en maak je de kamer dus direct volledig naar wens is. Bij het ontwerp van een slaapkamer moet je zeker goed nadenken over enkele belangrijke factoren. Zo moet je goed nadenken over de complete inrichting wat betreft meubels, over het kleurgebruik in de slaapkamer en over mogelijke decoratiestukken in je slaapkamer. 

Om je kamer zo optimaal mogelijk te ontwerpen, willen wij je adviseren om met potlood en papier aan de slag te gaan. Het klinkt wellicht ietwat ouderwets, maar je kunt de kamer prima visualiseren door jouw ontwerp te gaan schetsen. Bij de schets kan je bovendien de afmetingen van bijvoorbeeld je bed en je kledingkast noteren. Mogelijke reken- en denkfouten weet je op die manier ook al direct te voorkomen.

Het geschetste ontwerp kan je vervolgens beetje bij beetje aanpassen. Een net iets andere kleur bij de muur boven je bed of een net iets kleinere wandplank; de keus is aan jou tijdens het schetsen van je slaapkamer ontwerp. 

Is het aan te raden om je eigen slaapkamer te ontwerpen? In onze ogen wel. Je kunt allereerst de keuze maken uit de verschillende stijlen, variërend van romantisch tot aan luxe. Vervolgens kan je de slaapkamer volledig qua inrichting, qua kleurgebruik en qua toepassingsmogelijkheid 100% naar wens maken. Dit zorgt er voor dat je jarenlang van een heerlijke slaapkamer kunt genieten. Een slaapkamer waar je met alle plezier ongeveer 1/3e deel van een dag doorbrengt. Ontwerp je eigen slaapkamer, toon je creativiteit en creëer volledig zelf je eigen, heerlijke slaapkamer.

Ontwerp een kant en klare Ikea slaapkamer

Wist je dat ook mogelijk is om een Ikea slaapkamer te ontwerpen? Deze bekende Zweedse keten heeft onwijs veel meubelen in het assortiment; dankzij deze meubelen is het ontwerpen van je eigen Ikea slaapkamer nóg makkelijker. Deze meubelen hebben namelijk dezelfde uitstraling, hebben dezelfde kleurstelling en passen zodoende perfect bij elkaar. Laat je verrassen door het uitgebreide assortiment en laat je slaapkamer met behulp van de Ikea ontwerpen!

Voor het ontwerpen van een kant en klare Ikea slaapkamer kan je gebruik maken van de website van Ikea. Op deze website kan je naar de zogeheten online planners gaan. Dit is een innovatief systeem waarmee je een prachtig droomontwerp voor onder meer je slaapkamer kunt maken. Het is dankzij de online planners ook mogelijk om een droomontwerp voor je keuken, woonkamer of raamdecoratie te maken. Je kunt in principe alle kanten op in deze digitale omgeving van de Ikea.

Wil je bijvoorbeeld graag een (klein) bureau in jouw slaapkamer hebben? Dan kan je dit bureau via Ikea volledig zelf ontwerpen. Je bent daardoor in staat om het bureau volledig naar eigen wens te maken, waarbij je ook nog rekening houdt met de overige meubelen in je slaapkamer. Je kunt dus alle meubelen perfect op elkaar afstemmen en zodoende een prachtig geheel in je slaapkamer verkrijgen.

Ook is het zogeheten Pax systeem een absolute aanrader. Dankzij dit systeem is het mogelijk om een kledingkast volledig zelf samen te stellen. Je bepaalt zelf hoe groot de kast moet worden, je bepaalt zelf de kleurstelling van de kast en je bepaalt zelf hoe de indeling van de kast is. Je kunt hierdoor de kledingkast in jouw slaapkamer volledig afstemmen op je eigen wensen en voorkeuren. Heb je bijvoorbeeld veel schoenen? Zorg er dan voor dat je handige plankjes in de Pax Ikea kledingkast hebt, zodat je de schoenen op een ideale manier op kunt bergen. 

Dit zijn slechts voorbeelden van de mogelijkheden om een Ikea slaapkamer te ontwerpen. Wil je meer informatie hebben over het ontwerpen van een Ikea slaapkamer? Daarvoor verwijzen wij je graag naar de Online planner van Ikea. 

Wauw, richt nu je slaapkamer 3d in!

De ontwikkelingen hebben de afgelopen jaren zeker niet stilgestaan. Nee, het is nu bijvoorbeeld ook mogelijk om 3d slaapkamer ontwerpen te maken. Dit betekent dat je het ontwerp maakt en dat je deze vervolgens in een driedimensionale omgeving kunt bekijken. Je ziet hierdoor eigenlijk je nieuwe slaapkamer al direct voor je, zodat je de juiste keuzes kunt gaan maken. Je wandelt al door je (virtuele) nieuwe slaapkamer heen en kunt zodoende oordelen of alles naar wens is. Is dat niet het geval? Dan pas je het ontwerp iets aan en maak je nogmaals een virtuele wandeling door je nieuwe slaapkamer.

Een slaapkamer inrichten met behulp van 3d technologie is absoluut aan te raden. De technologie is tegenwoordig voorhanden, dus waarom zou je daar geen gebruik van maken? Bovendien ben je dankzij deze technologie in staat om je kamer echt volledig naar wens te maken. Je weet 100% zeker dat alle meubelen op de juiste plek staan, je bent 100% zeker over de meubelen en je bent 100% tevreden met de gekozen kleuren. Is dat (nog) niet het geval? Dan kan je direct weer verder met het slaapkamer ontwerpen in 3d. Je past moeiteloos enkele dingen aan en maakt vervolgens dus weer een nieuwe virtuele wandeling door je slaapkamer.

Dankzij dergelijke technologieën is het ontwerpen van een slaapkamer makkelijker én leuker geworden. Bovendien geven dergelijke technologieën meerdere redenen om zélf aan de slag te gaan met het ontwerp van de slaapkamer. Het is namelijk niet alleen leuk om te doen, maar je bent ook verzekerd van het beste eindresultaat. Of beter gezegd; het eindresultaat zoals jij voor ogen had!