Leuk, hang een poster in je slaapkamer

Heb jij bij de inrichting van je huis gekozen voor een natuurlijke look, voor een industriële look of voor een retro look? Bij het inrichten van je huis heb je onwijs veel keus; dat geldt óók voor het inrichten van je slaapkamer. Je kunt hierbij de algehele lijn van je huis inrichting doortrekken, maar je kunt ook voor een afwijkende inrichting kiezen. Ongeacht waar je voor kiest; je hebt genoeg keuze wat betreft accessoires die je aan de muur kunt hangen.

In je slaapkamer kan je bijvoorbeeld voor posters, voor wanddecoratie of voor fotobehang kiezen. Als je voor een poster kiest, valt dat uiteraard ook te combineren met andere vormen van wanddecoratie. Dat is dan ook één van de vele voordelen van posters voor in de slaapkamer. Met een poster kan je een bepaalde sfeer creëren, maar je kunt ondertussen de poster ook nog met andere accessoires en meubelstukken perfect combineren.

Een ander voordeel van posters is dat je volledig zelf kunt bepalen wat er exact op de poster moet komen te staan. Je kunt bijvoorbeeld voor een foto van je idool kiezen, je kunt voor een foto van je huisdier kiezen of je kunt een foto van bijvoorbeeld je trouwdag op een poster laten drukken. Doordat je volledige zeggenschap hebt, kan je de uitstraling van je kamer volledig zelf bepalen. Het enige wat je nog moet doen, is te bepalen wát je exact op de poster wenst te hebben. Je kunt hierbij voor standaard posters kiezen, maar je kunt de poster ook zelf ontwerpen. Als je bijvoorbeeld voor een foto van je trouwdag kiest, kan je aan de onderkant nog een gekleurde balk met daarin de datum van de trouwdag plaatsen. Hiermee kan je de poster personaliseren en zodoende voor 100% naar je smaak maken. 

Een slaapkamer met één of meerdere posters is het aanzien meer dan waard. Je kunt dankzij de posters een unieke uitstraling creëren. Ga je daarbij voor een gezellige uitstraling? Of wil je graag een minimalistische uitstraling creëren? Doordat posters in allerlei soorten en maten verkrijgbaar zijn, heb je oneindig veel keus. Daarbij kunnen we je ook zeker adviseren om naar andere vormen van wanddecoratie te kijken. Een poster kan je prachtig combineren met bijvoorbeeld een wandrek, plankjes aan de muur of een spiegel aan de muur.

Om alle voordelen van posters in een slaapkamer samen te vatten, hebben we onderstaand lijstje opgesteld:

  • Een poster brengt een unieke sfeer met zich mee
  • Je kunt de kamer een persoonlijke touch meegeven door één of meerdere posters
  • Posters zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar
  • Je kunt ook zelfgemaakte- of eigen foto’s als een poster af laten drukken
  • Je kunt posters perfect combineren met andere vormen van wanddecoratie

Kortom; voldoende redenen om eens naar slaapkamer posters te kijken. 

Probeer muur posters eens!

Wat houdt je nog tegen om géén posters aan te schaffen? Een van de voordelen van posters is dat je deze moeiteloos ophangt, maar ook weer van de muur af kunt halen. Je bent daardoor in de gelegenheid om met posters te experimenteren. Hang een poster bijvoorbeeld eens boven je bed op. Ben je daar niet 100% tevreden mee? Dan haal je de poster van die muur af en probeer je ‘m op een andere muur in de kamer.

Bijkomend voordeel is dus dat je ook regelmatig qua indeling kunt variëren. Je kunt posters met elkaar afwisselen en je kunt de posters op verschillende manieren ophangen. Ga je graag voor een strakke look? Dan hang je de posters op dezelfde hoogte aan de muur op. Of ga je liever voor een ietwat speelse look? Dan is het aan te raden om de posters op verschillende hoogtes op te hangen. 

Ook kan je nog variëren met de lijsten rondom de posters. Het kan absoluut fraai staan om posters zonder lijst op te hangen, maar mét een lijst kan je weer een extra dimensie aan een poster meegeven. We kunnen je dan ook aanraden om óók hiermee te gaan variëren. Probeer verschillende indelingen uit, probeer verschillende lijsten uit en creëer zodoende een prachtige slaapkamer met een persoonlijke touch.

Bij de muur posters in je slaapkamer heb je eigenlijk geen beperkingen. Je kunt alles volledig zelf bepalen en dus van jouw slaapkamer een nóg gezelligere plek maken. 

Soorten muur posters

Als je op zoek naar een muur poster bent, weet je één ding zeker: je hebt meer dan genoeg keus. Maar, wat zijn nou mooie posters voor in de slaapkamer? In onze ogen is het aan te raden om voor een persoonlijke poster te kiezen. Laat van een zelfgemaakte foto of van een belangrijke gebeurtenis uit je leven een poster maken. Continue als je naar de poster kijkt, roep je bij jezelf een gelukzalig gevoel op.

Daarnaast kan je uiteraard ook uit het uitgebreide aanbod van ‘standaard’ posters kiezen. Een foto van de Eiffeltoren, een foto van je idool of een foto van de maan kunnen ook leuke foto’s voor in de slaapkamer zijn. De keus is aan jou.

Heb je een relatief grote slaapkamer? Dan kan je ook eens naar een grote poster gaan kijken. Een grote poster valt behoorlijk op en heeft zodoende dus een behoorlijke invloed op de uitstraling van je kamer. Met een grote poster kan je ook prima variëren; door kleinere posters en/of fotolijstjes in je kamer te plaatsen, kan je een prachtig contrast creëren.

Poster doorkijk van een raam

Het moge duidelijk zijn: met posters kun je onwijs veel kanten op. Naar wat voor soort poster gaat jouw voorkeur uit? Ons advies is om verschillende posters met elkaar te vergelijken en uiteindelijk met de leukste posters gaan experimenteren. Hang de posters op verschillende manieren en plekken op en bepaal wat je het fraaiste vindt. Met de posters kan je in ieder geval een prachtige en gezellige sfeer in je slaapkamer creëren.