Heb jij een slaapkamer met een schuin dak?

In Nederland hebben relatief veel huizen een bovenste etage in de vorm van een zolder. Deze zolder kan je perfect benutten voor bijvoorbeeld één of twee (extra) slaapkamers. Maar, meestal heb je op de zolder met een schuin dak te maken. Is het mogelijk om een slaapkamer met een schuin dak in te richten? Ja, dat is absoluut mogelijk. Als je de juiste meubelstukken gebruikt, biedt het inrichten van een slaapkamer met een schuine wand zelfs onwijs veel mogelijkheden.

Een schuin dak in de slaapkamer brengt bepaalde uitdagingen met zich mee. Een hoge kast is bijvoorbeeld niet geschikt voor in een dergelijke slaapkamer. Nee, in een slaapkamer met schuine wanden kan je beter lagere kasten naast elkaar zetten. Ook is het mogelijk om voor kasten met meerdere hoogtes te kiezen, zodat deze alsnog tegen de wand aan geplaatst kunnen worden. het is namelijk niet zo dat altijd alle wanden in een slaapkamer op zolder schuin zijn.

Niet alleen op zolder, maar ook op andere verdiepingen kan je met een schuin dak te maken hebben. Dit is simpelweg afhankelijk van de bouwstijl en het ontwerp van jouw huis. Bij een slaapkamer met schuin dak kan je in ieder geval alle kanten op; onthoud dat goed.

De schuine wanden kan je bijvoorbeeld gebruiken om de kamer groter te laten ogen. Dit kan je doen door in een slaapkamer de schuine wand in een bepaalde kleur te schilderen, zodat deze wand juist wel of juist niet op gaat vallen. Ook is het bij een schuine wand in de slaapkamer aan te raden om je bed tegen deze schuine wand aan te zetten. De schuine wand is niet al te geschikt voor bijvoorbeeld een kast, maar een bed kan prima tegen een dergelijke wand aangezet worden.

Al met al hoef je niet te treuren als je een slaapkamer met een schuin dak in wilt gaan richten. Er zijn onwijs veel mogelijkheden, waarbij wij jou graag iets meer vertellen over enkele (in onze ogen) geschikte mogelijkheden!

Hoe richt je een slaapkamer in met een schuin dak?

Een kamer met schuin dak inrichten vereist creativiteit, ruimtelijk inzicht en inzet/geduld. Uit ervaring weten we namelijk dat je ongemerkt behoorlijk veel ontwerpen moet maken, aangezien het in een dergelijke kamer van de details af kan hangen. Een kast die nét iets te hoog is kan bijvoorbeeld al roet in het eten gooien.

Ga je een slaapkamer inrichten met schuin dak? Ga er dan even goed voor zitten en zet eerst op papier wat je in de kamer terug wilt zien. Welke meubelstukken moeten in de kamer komen te staan? Welke kleuren moet de kamer krijgen? En met welke decoratiestukken wil je de kamer aankleden? Met name de meubels spelen bij de inrichting van een slaapkamer met schuin dak een onwijs belangrijke rol. Je moet namelijk voor passende kasten kiezen en ook het hoofdbord van het bed kan bijvoorbeeld niet te hoog zijn.

Daarnaast moet je ook goed nadenken over de looproutes binnen jouw kamer. Je wilt immers niet elke keer hoeven te bukken als je even naar je kast of bureau toe loopt. Zorg er daarom voor dat je zo min mogelijk langs de schuine wand heen hoeft te lopen. Dat is zelfs mogelijk als je een kleine kamer met schuin dak in gaat richten!

Verder willen we je aanraden om zoveel mogelijk gebruik van het daglicht te maken. Als je een schuin dak hebt, zit er in dat dak ongetwijfeld een raam. Via dit raam kan onwijs veel licht je kamer in komen, waardoor je de slaapkamer groter kunt laten lijken. Uiteraard moet je wel over goede raamdecoratie beschikken, zodat je de felle zonnestralen ook tegen kunt houden indien gewenst.

Tot slot adviseren wij je nog het volgende; kies bij voorkeur voor lichte kleuren. Deze kleuren laten je kamer groter lijken. Dat is absoluut wenselijk met een slaapkamer met een schuin dak. Veel succes met de inrichting!