Een mooie tafel voor in de slaapkamer

Qua meubilair vind je in de meeste slaapkamers sowieso een bed en een kledingkast terug. Dit zijn min of meer de essentials die in geen enkele slaapkamer mogen/kunnen ontbreken. Mocht je in jouw slaapkamer nog ruimte over hebben, kan je ook nog ander meubilair in je slaapkamer plaatsen. Een van de mogelijkheden is om een tafel in je slaapkamer te plaatsen. De tafels zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Bovendien kan je deze tafels voor meerdere doeleinden gebruiken; in dit artikel geven we jou graag inspiratie voor het plaatsen van een tafel in je slaapkamer.

Bij de inrichting van een slaapkamer wil je uiteraard de aanwezige ruimte zo goed mogelijk benutten. Heb je nog een muur of een hoekje waar je niks mee doet? Die ruimte valt perfect te benutten met een tafel; een tafel kan je namelijk op meerdere manieren gebruiken en de tafel biedt simpelweg veel praktisch gemak.

Als je interesse in een tafel voor in de slaapkamer hebt, moet je op enkele belangrijke criteria letten. Allereerst moet je een keuze maken tussen de verschillende soorten tafels voor in een slaapkamer; daarover vertellen we je graag later meer. Daarnaast moet je rekening houden met de afmetingen van de tafel. De tafel moet groot genoeg zijn om hier met veel plezier gebruik van te kunnen maken, maar de tafel moet uiteraard wel in je slaapkamer passen. Meet daarom eerst de aanwezige ruimte in je slaapkamer op en ga vervolgens gericht op zoek naar de beste tafel.

Uiteraard moet je ook de nodige aandacht aan het design van een slaapkamer tafel besteden. In het uitgebreide aanbod van tafels vind je onder meer verschillen in de kleur, in het materiaalgebruik en in de vormgeving. Probeer dus voor jezelf te bepalen welk design je het fraaiste vindt. Vervolgens kan je gericht op zoek gaan naar een geschikte slaapkamer tafel. Daarvoor kan je onder meer terecht bij vtwonen, Ikea en Designonline24.nl. Ook bij Bol.com vind je een uitgebreid aanbod van hoogwaardige en handige tafels voor in de slaapkamer.

Wat voor soort tafel kies je voor in de slaapkamer?

Zoals eerder gezegd bestaan er veel verschillende varianten van een slaapkamer tafel. Als je op zoek gaat naar een geschikte tafel, moet je dus voor jezelf duidelijk in beeld hebben waar je de tafel voor wenst te gebruiken. Wil je bijvoorbeeld aan de tafel kunnen werken? Dan is het interessant naar een bijzettafel voor in de slaapkamer te kijken. Wil je graag ’s ochtends jouw make-up op een prettige en handige manier aanbrengen? Dan is het aan te raden om eens naar een make up tafel voor in de slaapkamer te kijken. Ook als je jouw slaapkamer op een leuke manier aan wenst te kleden, bestaat er een geschikte tafel. Een sidetable voor in de slaapkamer biedt voldoende ruimte om bijvoorbeeld een leuke plant, een staand fotolijstje of een ander decoratiestuk ten toon te stellen.

Ons advies is dus om eerst te bepalen waar je de tafel graag voor wenst te gebruiken. Op basis van dat antwoord ben je vervolgens in staat om gericht naar de beste tafel te zoeken. De beste tafel is een tafel die aan al jouw voorwaarden voldoet. De prijskaartjes van de tafels voor in een slaapkamer kunnen behoorlijk variëren; stel daarom voor jezelf een maximum budget op. Binnen dit budget kan je vervolgens op zoek gaan naar bijvoorbeeld een make up tafel, een sidetable of een bijzettafeltje voor in de slaapkamer.

Het aanbod van tafels is behoorlijk uitgebreid te noemen; bij de hierboven genoemde partners vind je meerdere soorten slaapkamer tafels terug. Deze slaapkamer tafels hebben allemaal hun kenmerkende design, zijn van een bepaald materiaal vervaardigd en hebben een bepaalde functie. Ons advies is om de verschillende tafels bijzonder goed met elkaar te vergelijken. Vergelijk de tafels die je aanspreken en kom op die manier uiteindelijk bij de beste tafel voor in je slaapkamer uit.

Als de tafel eenmaal in je slaapkamer staat, kan je deze nog op een leuke manier aankleden. Je kunt bijvoorbeeld een decoratiestuk op de tafel plaatsen, maar je kunt de tafel ook gaan combineren met andere meubelstukken in je kamer. Mogelijk is de aanschaf van een nieuwe slaapkamer tafel wel de voorbode van een complete make-over van jouw slaapkamer.

Tot slot willen wij je nog twee adviezen geven:

  • Let bij de zoektocht goed op tafels met één of meerdere lades. Deze lades bieden namelijk opbergruimte, waar je mogelijk een tekort aan hebt in je kamer. In plaats van een ladekast te kopen, kan je dus ook voor een tafel met lades gaan.
  • Breng sfeer aan met behulp van de juiste verlichting. Een tafel in de slaapkamer vormt een prima decor voor het ophangen van een hanglamp. Een dergelijke hanglamp brengt meer sfeer aan in je slaapkamer en is dus van toegevoegde waarde voor de algehele uitstraling.

Heb jij interesse om een slaapkamer tafel aan te schaffen? Bepaal goed wat voor tafel je wenst te hebben, volg de nuttige tips uit dit artikel op en schaf de juiste tafel voor in je slaapkamer aan!