Slaapkamer

Wat is een Eric Kuster slaapkamer?

Interieurarchitecten zijn ware vakmensen. Zij zijn in staat om de mogelijkheden van een kamer perfect te lezen. Op basis van nauwkeurige waarnemingen zijn zij in staat om een idee om te toveren tot een tastbaar & prachtig resultaat. Bekende interieurontwerpers zijn bijvoorbeeld Jan des Bouvrie en Eric Kuster. Eerstgenoemde staat met name bekend vanwege de strakke vormen, terwijl Eric Kuster bekend staat om zijn luxe stijl. Het is dan ook niet voor niets dat deze Nederlandse topdesigner zijn label de naam ‘Metropolitan Luxury’ heeft gegeven. Deze benaming dekt volledig de unieke stijl die Eric Kuster hanteert.  

In de afgelopen jaren heeft Eric Kuster aan toonaangevende projecten mogen werken. Zo is hij verantwoordelijk voor de inrichting van meerdere ruimtes in het voetbalstadion van Barcelona. Ook in de wereldberoemde Amsterdamse club Jimmy Woo komt de stijl van Eric Kuster goed naar voren. Behalve het inrichten van prominente gebouwen heeft Eric Kuster ook eigen woonaccessoires op de markt gebracht. Dankzij de lancering van zijn eigen productlijn ben jij in staat om een volledige Eric Kuster slaapkamer te ontwerpen. Je vraagt je nu wellicht af ‘Wat is dan precies een Eric Kuster slaapkamer?’. Dit is voornamelijk een slaapkamer waarin een luxe uitstraling en verschillende kenmerkende meubelstukken naar voren komen.

Deze van origine Nederlandse topontwerper is onder meer groot fan van grote fluffy kussens. Deze kussens ligt hij het liefste neer op prominente banken of op een groot bed. Naast het bed zet Eric een strak nachtkastje neer met daarop een uniek vormgegeven tafellamp, een prachtige schelpenvaas en heerlijke geurkaarsen. Volgens deze ontwerper gaat de inrichting van een huis véél verder dan alleen het selecteren van de juiste meubelen. Het complete plaatje, van A tot Z, moet kloppen. Mede hierom past hij graag zaken zoals geurkaarsen toe in elke willekeurige kamer. Dit zijn juist de details die een kamer af kunnen maken en zijn dus dé details die zo kenmerkend zijn voor de inrichting van Eric Kuster.

Eric Kuster kiest dus voor een unieke stijl in zijn slaapkamer. Wil jij deze stijl ook in jouw slaapkamer gebruiken? Met onderstaande tips is dat absoluut mogelijk. Onderstaande tips hebben wij weten te verzamelen door veel inrichtingen van Eric te analyseren. Tijdens deze analyses hebben wij meerdere rode draden gevonden. Deze rode draden hebben we vervolgens gebruikt om onderstaande tips samen te stellen.

Tip 1: Kies voor luxueuze accessoires

Een slaapkamer is volgens Eric één van de belangrijkste plekken in een huis. Mede daarom kiest hij er bewust voor om veel tijd te besteden aan het uitkiezen en plaatsen van luxueuze accessoires. Ons advies aan jou is dan ook om jouw pijlen te richten op luxueuze woonaccessoires. Je kunt hierbij denken aan prachtige vazen, aan grote kussens en aan lekkere geurkaarsen. Zoals we hierboven al zeiden, gaat het volgens Eric om veel meer dan alleen het neerzetten van fraaie meubelstukken. Met behulp van bovengenoemde accessoires ben je in staat om jouw slaapkamer een unieke en eigentijdse uitstraling te geven.

Tip 2: Besteed veel tijd aan de verlichting

Interieurontwerpers zien vaak dingen op een andere manier dan een ‘gemiddeld’ mens. Het is daarom uiterst interessant om te kijken naar de manier waarop Eric met verlichting om gaat. Bij het analyseren van zijn ontwerpen constateerden wij dat Eric fan is van zowel staande lampen als hangende lampen. We willen je dan ook graag aanraden om eens naar de mogelijkheden van een kroonluchter te kijken. Met een kroonluchter creëer je niet alleen een prachtige verlichting in je slaapkamer, maar je geeft de slaapkamer ook direct een luxe uitstraling. Een kroonluchter kan zodoende dé eyecatcher van jouw slaapkamer in Eric Kuster stijl gaan worden.

Ook op het gebied van staande lampen viel ons iets op. Eric kiest er veelvuldig voor om prachtige tafellampen op bijvoorbeeld een nachtkastje of een dressoir te plaatsen. Deze tafellampen zien er stuk voor stuk luxueus uit en dragen zodoende bij aan de luxueuze sfeer binnen een dergelijke slaapkamer. Bovendien stellen deze lampen je in staat om overal in jouw slaapkamer de gewenste hoeveelheid licht te hebben.

Tip 3: Kies voor strakke wanddecoratie

Eric is wellicht één van de grootste liefhebbers van wanddecoratie en fotolijsten. Deze liefde weet hij op een unieke manier te combineren. Hoe? Door bijvoorbeeld luxueuze fotolijsten te vullen met zwart wit foto’s van idolen en/of bekendheden. Deze luxueuze fotolijsten hebben een luxueuze uitstraling en dat wordt verder versterkt door de manier waarop Eric deze fotolijsten ophangt. Hij kiest er namelijk voor om deze op een strakke manier op te hangen. De fotolijsten hangen naast elkaar en op dezelfde hoogte. Daarnaast zie je bij zijn ontwerpen ook wel eens een vergelijkbaar fotolijstje op een andere plek in de slaapkamer terugkomen. Hiermee weet hij een fraai geheel te creëren. 

Tip 4: Durf grote spiegels te plaatsen

Tot slot is Eric ook nog een grote voorstander van grote en opvallende spiegels. Deze spiegels hebben niet alleen een functie, maar zorgen ook voor een unieke en luxueuze uitstraling binnen een kamer. Bovendien kan je dankzij dergelijke spiegels je kamer optisch groter laten lijken. 

Het moge duidelijk zijn; een Eric Kuster slaapkamer is niet zomaar een slaapkamer. Wil jij ook een dergelijke slaapkamer verkrijgen? Dan is het aan te raden om naar de woonaccessoireslijn van Eric te gaan kijken. In deze collectie vind je verschillende luxueuze producten waarmee je bovenstaande tips in jouw slaapkamer kunt verwerken.

Uiteraard willen we je wel aanraden om je eigen stijl ook mee te laten wegen. Met de unieke artikelen van Eric Kuster kan je in ieder geval onwijs veel stijl aan je kamer meegeven. Het is vervolgens aan jou de taak om deze artikelen op de juiste plekken te zetten/hangen en er één geheel van zien te maken. Gelukkig kan je met de foto’s van Eric een hoop inspiratie op doen.

Ontdek het Metropolitan Luxury label, vergelijk de verschillende luxueuze producten en sla je slag. Met deze producten weet je van jouw slaapkamer mogelijk net zo’n eyecatcher tem aken als de inrichting van de luxueuze nachtclub Jimmy Woo in Amsterdam.

Avatar

Woonmetplezier.nl

About Author

Dit ga je leuk vinden!

Slaapkamer

Een schilderij in de slaapkamer

Hoe richt jij het liefste je slaapkamer in? Leg je de focus op de meubelen? Schaf je graag accessoires aan
Slaapkamer

Fotobehang, leuk voor in de slaapkamer

Op behoorlijk veel verschillende manieren kan je van jouw slaapkamer een heerlijke plek maken. Het is daarbij van belang om