Slaapkamer

Geweldig, een inloopkast in de slaapkamer

Een inloopkast is voor veel vrouwen, en ongetwijfeld ook mannen, één van de grootste dromen. Elke ochtend je kast inlopen en de keus hebben uit onwijs veel kleding. Dat moet een onwijs prettig gevoel geven. Wil je zelf ook een inloopkast hebben? Dat is mogelijk! Je kunt namelijk voor een inloopkast in je slaapkamer kiezen. Als je voorkeur daar naar uit gaat, heb je de keus uit grofweg twee mogelijkheden. Je kunt de inloopkast zelf gaan maken, maar je kunt de inloopkast ook aanschaffen. Een inloopkast voor de slaapkamer vind je bijvoorbeeld bij de Ikea. 

Met een inloopkast in je slaapkamer geniet je van meerdere voordelen. Je kunt enerzijds je kleding op een perfecte manier opbergen, terwijl de inloopkast ook nog voor een fraaie uitstraling zorgt. Feit is wel dat je voor een inloopkast in je slaapkamer voldoende ruimte nodig hebt. Je moet simpelweg de ruimte hebben om een dergelijke kast in te (laten) bouwen. Als je die ruimte hebt, is het echter absoluut aan te raden. Graag vertellen we jou iets meer over de mogelijkheden van een inloopkast in je slaapkamer.

Een slaapkamer met inloopkast klinkt wellicht ietwat decadent. Is het dat ook? Nee, dat valt mee. Je kunt het namelijk zo gek maken als je zelf maar wilt. Het is ook goed mogelijk om voor een ingetogen en basic inloopkast te gaan. Een inloopkast hoeft namelijk niet altijd groot en luxe te zijn. Een dergelijke kast is namelijk niet altijd zoals je in films ziet. Nee, de definitie van een inloopkast is namelijk als volgt: een inloopkast is een kamer die voldoende ruimte biedt aan  minstens één persoon om binnen te komen. Aangezien meerdere soorten kasten aan deze definitie voldoen, zijn de mogelijkheden voor een inloopkast behoorlijk uitgebreid. Je hebt bijvoorbeeld de keus uit allerlei vormen en formaten én je kunt dus zelf ook aan de slag met het ontwerpen c.q. maken van een inloopkast.

Heb je enig idee waarom een inloopkast zo interessant is? Nou, een inloopkast biedt eigenlijk meerdere, uiteenlopende voordelen. Het eerste voordeel is terug te vinden in de ruimte die je voor jouw kleding creëert. Met een inloopkast creëer je simpelweg veel opbergruimte, zodat je onder meer je schoenen, je kleding en je accessoires op een prettige manier op kunt bergen. Doordat je voldoende ruimte in een kledingkast hebt, heb je ook weer een prima reden om nieuwe kleding aan te schaffen. 

Een ander voordeel van een inloopkast is terug te vinden in de waardevermeerdering van jouw huis. Als je een inloopkast in jouw huis inbouwt, word je huis simpelweg meer waard. Je bent namelijk niet de enige die fan van een inloopkast is. Zoals we het artikel al begonnen; de inloopkast is voor veel vrouwen (en ook mannen) één van de grootste dromen!

Tot slot willen we nog aanstippen dat een inloopkast ook extra veiligheid met zich mee brengt. je kunt in de inloopkast bijvoorbeeld een kluis met waardevolle spullen neerzetten. Een inloopkast is immers goed afsluitbaar en is over het algemeen ook behoorlijk robuust. Je loopt daardoor minder risico dat je kluis vol met waardevolle spullen tijdens een inbraak meegenomen wordt.

Het mag duidelijk zijn; een slaapkamer met inloopkast is om meerdere redenen onwijs interessant. Maar, hoe kom je nou aan een inloopkast? Waar kan je een inloopkast kopen? Of is het aan te raden om zelf een inloopkast te maken? En waar kan je een inloopkast zoal in je kamer plaatsen? Is het bijvoorbeeld aan te raden om de inloopkast achter je bed neer te zetten? Op al deze vragen gaan we hieronder nog iets dieper in.

Wij vertellen je wat leuke inloopkast ideeën

Denk jij bij een inloopkast direct aan een ruimte met openslaande deuren en allerlei verschillende kasten? Dat is inderdaad hoe de inloopkasten er in een film uit zien. Het is echter goed om te weten dat voor een slaapkamer inloopkast allerlei mogelijkheden en formaten aanwezig zijn. Je hoeft niet altijd voor een inloopkast van 3 meter breed te kiezen. Nee, in veel slaapkamers past een dergelijke kast niet eens. Gelukkig is het in dat geval alsnog mogelijk om voor een kleinere inloopkast te gaan.

Je kunt bijvoorbeeld voor een inloopkast achter je bed kiezen. Achter je bed maak je een muurtje, waarna je achter dat muurtje nog pakweg 1 tot 1,5 meter ruimte over hebt. In die ruimte kan je vervolgens een prachtige kast tegen de wand neer gaan zetten. Hoe deze kast eruit komt te zien, heb je volledig zelf in de hand. Bij het indelen van een inloopkast heb je de keus uit onder meer:

  • Planken
  • Lades
  • Hangers

De inloopkast kan je vervolgens aankleden met onder meer spiegels en verlichting. Door met het licht te spelen, kan je de inloopkast nóg fraaier maken. Bovendien is het in de inloopkast ook mogelijk om bijvoorbeeld een wasmand in te bouwen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk.

Wil je nog meer inloopkast ideeën opdoen? Wij hebben enkele foto’s ter inspiratie verzameld:

Inloopkast zelf maken of kopen?

Ga je een zelf een inloopkast maken voor in de slaapkamer? Of ga je naar bijvoorbeeld de Ikea voor het aanschaffen van een inloopkast? Eigenlijk hebben beide mogelijkheden hun voor en tegens. Door zelf een inloopkast te maken, heb je volledige zeggenschap over de afmetingen, de indeling en het design van de inloopkast. Je kunt bijvoorbeeld volledig zelf bepalen waar de lades moeten komen, waar de hangers moeten komen en waar de planken moeten komen. Doordat je volledige zeggenschap over de indeling hebt, wordt de inloopkast volledig naar wens.

Aan de andere kant is het ook interessant om een inloopkast voor in de slaapkamer van de Ikea aan te schaffen. Bij de Ikea ben je namelijk ook in staat om de inloopkast zelf in te delen. Belangrijkste voordeel is dat je vervolgens niet zelf aan de slag hoeft te gaan met een zaagmachine, een boormachine en een schuurmachine. Nee, je krijgt de kast volledig op maat aangeleverd door de Ikea en hebt hier dus zelf geen omkijken meer naar. Daarbij moet je uiteraard wel met een bepaalde prijskaartje rekening houden. Over het algemeen is het daarom goedkoper om zelf een inloopkast voor in de slaapkamer te maken.

Feit is dat het maken van een inloopkast niet duur hoeft te zijn. Je kunt bij de plaatselijke bouwhandel voor een relatief zacht prijsje hout kopen, waarna je zelf aan de slag kunt gaan. Hierbij kan je ook nog elementen van je huidige kledingkast gebruiken, zodat je nog meer kosten kunt besparen. Ook is het uiterst interessant om andere objecten te gebruiken. Wist je dat het bijvoorbeeld mogelijk is om met vintage kratten en prachtige stellage in je inloopkast te creëren? Ons advies is dan ook; denk out of the box, probeer verschillende dingen uit en creëer zodoende de perfecte inloopkast voor in jouw slaapkamer. Met behulp van spiegels en verlichting kan je de inloopkast bovendien verder aankleden. Met name de verlichting speelt daarbij een belangrijke rol. Doe nog meer inspiratie op en ga vervolgens op zoek naar de meest geschikte inloopkast. Je weet in ieder geval één ding zeker; een inloopkast in je slaapkamer staat prachtig en brengt de nodige voordelen met zich mee.

Avatar

Woonmetplezier.nl

About Author

Dit ga je leuk vinden!

Slaapkamer

Een schilderij in de slaapkamer

Hoe richt jij het liefste je slaapkamer in? Leg je de focus op de meubelen? Schaf je graag accessoires aan
Slaapkamer

Fotobehang, leuk voor in de slaapkamer

Op behoorlijk veel verschillende manieren kan je van jouw slaapkamer een heerlijke plek maken. Het is daarbij van belang om