Wanddecoratie in je slaapkamer

Een fraai wandrek, een prachtig schilderij of meerdere wandplankjes; het zijn slechts enkele voorbeelden van wanddecoratie in de slaapkamer. Dankzij wanddecoratie, ook wel muurdecoratie genoemd, kan je de slaapkamer volledig naar eigen wens maken. 

Om meerdere redenen is het aan te raden om nader naar slaapkamer wanddecoratie te kijken. Enerzijds zorgt het namelijk voor een fraaiere uitstraling.

Anderzijds heeft wanddecoratie in de slaapkamer ook praktisch nut. Met bijvoorbeeld een wandrek kan je een prima plek creëren waar je meerdere objecten in/op kunt bewaren.

Dat geldt ook voor bijvoorbeeld een wandplankje. Op een wandplankje kan je bijvoorbeeld leuke fotolijstjes, een klokje en/of kleine accessoires neerzetten.  

Bijkomend voordeel is dat je bij slaapkamer muurdecoratie meer dan voldoende keuze hebt. Je kunt hierdoor namelijk je kamer volledig naar eigen wens inrichten. Je kunt het er fraaier uit laten zien, je kunt je slaapkamer optisch vergroten en je kunt de muren afstemmen op bijvoorbeeld meubelen in je slaapkamer. Met wandversiering in de slaapkamer kun je dus onwijs veel kanten op en maak je van jouw kamer een heerlijk plekje. Een plekje waar je heerlijk kunt slapen, maar waar je ook van het praktisch nut kunt genieten. Ook dat is zoals gezegd mogelijk met behulp van de slaapkamer muurdecoratie.

De soorten wanddecoratie voor in de slaapkamer

Wil je graag jouw slaapkamer op een nieuwe/andere manier inrichten? Wil je daarbij graag gebruik maken van wanddecoratie in de slaapkamer? Dan heb je onwijs veel keus. Graag bespreken wij enkele mogelijkheden:

  • Muurschildering slaapkamer; je kunt ervoor kiezen om een muurschildering op één van je muren te (laten) maken. Hierbij kan je volledig zelf bepalen wat je geschilderd wenst te hebben, zodat de muurschildering compleet naar wens wordt. Een voorbeeld van een mooie schildering zie je hieronder. Wil je het toch eens proberen?
Muurschildering op een houten muur
  • Wanddecoratie slaapkamer hout; hout is een onwijs veelzijdig materiaal en is daardoor ook onwijs geschikt voor verschillende soorten wanddecoratie. Hout brengt een natuurlijke uitstraling met zich mee, waardoor het materiaal prachtig staat in combinatie met bijvoorbeeld plantjes. 
Houten wanddecoratie voor in de slaapkamer
  • Canvas schilderijen slaapkamer; in een slaapkamer is het onwijs fraai om een schilderij op te hangen. Maar, wat voor schilderij? Nou, je kunt bijvoorbeeld voor een canvas schilderij gaan. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om zelf een schilderij te maken of om één van je favoriete foto’s af te laten drukken. Hang de foto of het schilderij in je kamer op en geef de muur in je slaapkamer een compleet nieuwe uitstraling.
Canvas schilderijen voor in de slaapkamer
  • Wanddecoratie achter bed; je bed neemt een prominente rol in de slaapkamer in. Door wanddecoratie achter je bed te plaatsen, vergroot je de rol van het bed nóg verder. De focus komt namelijk nog meer op je bed te liggen. Bovenal is wanddecoratie achter een bed ook onwijs fraai; ook hierbij geldt weer dat je de muurdecoratie en het bed qua stijl op elkaar af kunt stemmen.
Wanddecoratie achter het bed
  • Wanddecoratie slaapkamer Ikea: tot slot willen we je nog één handige tip meegeven. Kijk eens bij de Ikea naar prachtige wanddecoratie voor in de slaapkamer. Één ding staat daarbij vast; je hebt meer dan genoeg keuze.