Slaapkamer

Waarom een donkere slaapkamer?

Bij het inrichten van je slaapkamer heb je oneindig veel mogelijkheden. Belangrijke keuzes hebben onder meer te maken met het kleurgebruik in de kamer. Ben jij een voorstander van donkere kleuren, zoals zwart, donkerblauw en donkergrijs? Dan is het aan te raden om eens naar een donkere slaapkamer te kijken.

Een slaapkamer in het donker uitgevoerd brengt namelijk enkele voordelen met zich mee. Allereerst is het mogelijk om met donkere kleuren verschillende soorten uitstralingen te creëren. Voor een luxe uitstraling is het aan te raden om donkere kleuren te gebruiken, maar dat geldt ook voor een moderne uitstraling. 

Bovendien ben je in staat om de donkere kleuren perfect met elkaar te combineren. Het is bijvoorbeeld erg fraai als je twee tinten donkergrijs met elkaar combineert. Daarnaast kan het fraai zijn om de donkere tinten af te wisselen met accessoires met een lichte tint; daarmee verkrijg je een fraai geheel.

Ook schijnt een donkere slaapkamer bij te dragen aan de nachtrust. Aangezien alles om je heen donker is, schijnen je hersenen eerder tot rust te komen. Je valt hierdoor sneller in slaap en je geniet zodoende van een langere én betere nachtrust.

Het mag duidelijk zijn; de keuze voor een donkere slaapkamer brengt meerdere voordelen met zich mee. Wil je ook graag een dergelijke slaapkamer hebben? Wij geven je graag enkele tips en laten je graag inspiratie op doen.

Een donkere slaapkamer inrichten

Als je graag een donkere slaapkamer wenst te hebben, sta je voor een leuke bezigheid. Het inrichten van een slaapkamer is eigenlijk altijd leuk, aangezien je jouw wensen perfect door kunt voeren in de uiteindelijke inrichting. Graag geven we jou donkere slaapkamer inspiratie. Hieronder kan je namelijk drie ideeën vinden voor het inrichten van een donkere slaapkamer:

  1. Een donker plafond; het is min of meer gebruikelijk om voor een wit plafond te kiezen. Maar, hoezo ga je niet voor een donker plafond? Daarmee geef je een donkere slaapkamer nóg meer klasse. Bovendien staat een donker plafond prachtig in combinatie met donkere muren.
  2. Donkere achterwand van het bed; zelfs bij het uitkiezen van een bed kan je rekening met jouw wensen houden. Door voor een bed met een donkere achterwand te kiezen, hou je het donkere thema in jouw slaapkamer in stand. Een dergelijke achterwand straalt veel klasse uit, maar dient wel regelmatig schoongemaakt te worden. 
  3. Kies voor donker houten meubels; bij een donkere slaapkamer hoef je niet altijd kleuren zoals grijs, zwart en blauw te gebruiken. Nee, het is ook onwijs fraai om donker gekleurde houten meubels in de donkere slaapkamer neer te zetten. Dit donkere hout creëert een prachtig contrast met bijvoorbeeld zwart of grijs. 

Welke van bovengenoemde ideeën spreekt jou het meeste aan? Wil je graag nog meer ideeën op doen voordat je jouw donkere slaapkamer gaat inrichten? In het restant van dit artikel bespreken we nog enkele interessante mogelijkheden.  

Een donkere muur in de slaapkamer

In een donkere slaapkamer is het voor de hand liggend om voor een donkere muur te gaan. Sterker nog; we kunnen je zelfs aanraden om louter voor een slaapkamer met een donkere muur te gaan. Dergelijke muren stralen één en al klasse en stijl uit. De muren zien er bovendien bijzonder strak uit en dragen dus ook bij aan je nachtrust – zoals je eerder in dit artikel hebt kunnen lezen.

Welke mogelijkheden je zoal op het gebied van een donkere muur? Nou, je kunt bijvoorbeeld voor een zwarte muur in de slaapkamer gaan. Een slaapkamer met zwarte muur ziet er onwijs strak uit en je creëert hierdoor een luxueuze uitstraling. De zwarte muur in je slaapkamer kan je vervolgens prima aankleden met bijvoorbeeld contrastgekleurde accessoires of wanddecoratie.

Ook een grijze muur kan onwijs fraai staan in een slaapkamer. Mogen wij je één vrijblijvende tip geven? Kies voor een grijze muur in de slaapkamer en combineer dat met een zwart plafond. Het zwarte plafond laat je kamer groter ogen en dat is dan ook deels aan de grijze muur te danken.

In je slaapkamer hoef je niet alleen maar voor donkere muren te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld ook de muur achter je bed licht houden, waarbij je voor een fraai contrast zorgt door een donkere achterwand van je bed te nemen. 

Moraal van het verhaal: een slaapkamer met een donkere muur is absoluut fraai. Combineer het bijvoorbeeld met wanddecoratie, met een donker gekleurd plafond of met een contrastrijke kleur op één van de andere muren in je slaapkamer. Kies voor een donker gekleurde slaapkamer en geniet van een luxueuze en stijlvolle uitstraling!

Avatar

Woonmetplezier.nl

About Author

Dit ga je leuk vinden!

Slaapkamer

Een schilderij in de slaapkamer

Hoe richt jij het liefste je slaapkamer in? Leg je de focus op de meubelen? Schaf je graag accessoires aan
Slaapkamer

Fotobehang, leuk voor in de slaapkamer

Op behoorlijk veel verschillende manieren kan je van jouw slaapkamer een heerlijke plek maken. Het is daarbij van belang om