Slaapkamer

Een romantische slaapkamer maken

Een vleugje romantiek in de slaapkamer; daar is iedereen wel voor te porren. In een romantische slaapkamer slaap je heerlijk samen met je partner en geniet je van elkaars aanwezigheid. Heb je ook wel oren naar enige romantiek in je slaapkamer? Dan is dit dé kans. Richt jullie slaapkamer op een romantische manier in en maak het leven nóg mooier.

Door een slaapkamer romantisch te maken, creëer je niet alleen romantiek, maar ook warmte. Een romantische slaapkamer straalt namelijk gezelligheid en warmte uit. 

Ongeacht je levensfase; het is aanraden om aan de slag te gaan met een romantische inrichting van je slaapkamer. Als je kinderen hebt, heb je eigenlijk alleen in je slaapkamer privacy. Door je slaapkamer romantisch in te richten, geniet je nóg meer van deze quality time. Ook op je oude(re) dag is het heerlijk om in een romantische slaapkamer te slapen. Je geniet nog steeds van je jarenlange liefde en dat is deels op het conto van de slaapkamer te schrijven.

Ben je op zoek naar inspiratie voor het romantisch maken van je slaapkamer? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Wij hebben namelijk 7 handige tips op een rijtje gezet, zodat jij je slaapkamer volledig naar wens in kunt gaan richten.

Tips voor het inrichten van een romantische slaapkamer

Een hemelbed, pasteltinten, romantische kaarsen en een opgeruimde kamer zijn slechts enkele voorbeelden van mogelijkheden voor het inrichten van een romantische slaapkamer. Ben je echter op zoek naar nog meer handige romantische slaapkamer tips?? Wij hebben zeven handige tips voor je verzameld en op een rijtje gezet:

Tip 1

Geef de voorkeur aan zachte tinten. Tinten zoals pastel, licht wit, licht roze en licht geel werken perfect in een romantische slaapkamer. Deze tinten stralen warmte uit, maken de slaapkamer gezelliger en roepen een gevoel van genegenheid op. Daarbij heb je uiteraard wel de vrijheid om te variëren met verschillende kleuren; dat is zelfs iets wat wij je van harte aan willen raden. Onder romantische slaapkamer kleuren vallen onder meer pasteltinten, licht wit, licht geel, licht grijs, licht groen, licht blauw, donker rood, bordeauxrood, lila en licht roze. Daarbij kan je ook variëren met patroontjes; kies bijvoorbeeld voor een muur met verticale banen 

Tip 2

Zorg ervoor dat de kamer altijd opgeruimd is. De romantiek verdwijnt volledig als overal kleding rondslingert en als de slaapkamer niet netjes is. Zuig daarom de slaapkamer regelmatig, berg kleding/spullen netjes op en haal regelmatig een stofdoekje door de slaapkamer. Niks slaapt zo lekker als een frisse en schone slaapkamer.

Tip 3

Kies voor een romantisch bed. Een bed moet niet alleen comfortabel zijn in een romantische slaapkamer, maar moet ook de juiste kleuren hebben. Gelukkig kan je volledig zelf de kleuren van het onderlaken, de dekbedovertrek, de kussenslopen en de sprei kiezen. Ons advies? Kies hierbij voor maximaal 3 á 4 zachte kleurtinten en combineer deze met elkaar. Kies bijvoorbeeld voor een sierkussen en onderlaken in dezelfde kleur en met hetzelfde patroon. Door de dekbedovertrek in een íets andere kleur uit te voeren, creëer je een mooi, warm en romantisch geheel. 

Bonustip: wil je jouw slaapkamer écht romantisch inrichten? Dan is een hemelbed of een bed met klamboe zeker aan te raden. Een dergelijk bed creëert nog meer romantiek en zorgt voor oneindige kroel-/knuffelsessies.

Tip 4

Zorg voor romantische verlichting. Felle spotjes zijn in een romantische slaapkamer natuurlijk uit den boze. Kies in plaats daarvan voor sfeervol en warm licht. We adviseren je daarbij óók om naar het design van de lamp te kijken. Een fraaie hanglamp staat bijvoorbeeld veel fraaier dan een simpele lamp aan de muur. Ook willen we je adviseren om voor dimlicht in de slaapkamer te kiezen. Op romantische avonden kan je met het dimlicht de lichtsterkte in je kamer naar wens aanpassen. Dit draagt absoluut bij aan een romantische & gezellige avond met je partner. Dankzij de juiste verlichting geniet je optimaal van jullie schaarse quality time.

Tip 5

Personaliseer je kamer. Heb je samen met je partner een prachtige reis gemaakt? Laat de mooiste foto van deze reis op canvas printen en hang een prachtig canvas schilderij in je slaapkamer op. Door dierbare en mooie herinneringen tastbaar in je slaapkamer op te hangen, personaliseer je jullie slaapkamer. Hierdoor ontstaat vanzelf meer romantiek. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een andere vorm van muurdecoratie te gebruiken, zoals een fotocollage of sierlijsten. Sierlijke vormen werken namelijk ook perfect voor een romantische slaapkamer.

Tip 6

Kies voor (rol)gordijnen. Een andere tip om je slaapkamer romantisch in te richten heeft betrekking op de raamdecoratie. Raamdecoratie heeft namelijk niet alleen een functie (het tegenhouden van licht), maar draagt ook bij aan de algehele uitstraling van de slaapkamer. In onze ogen passen rolgordijnen en lange gordijnen het beste bij een slaapkamer met een romantisch gevoel. Ook bij de rolgordijnen kan je het beste voor lichte kleuren kiezen. Door voor verduisterende (rol)gordijnen te kiezen, kan je nóg meer privacy in je kamer verkrijgen. 

Tip 7

Aankleding van de vloer. Als één na laatste tip willen we je graag op de vloer wijzen. Door bijvoorbeeld een fraai vloerkleed neer te leggen, creëer je een nóg warmer gevoel in je slaapkamer. Ons advies is om het vloerkleed onder/naast je bed neer te leggen; je hebt dan ook elke ochtend lekker warme voetjes als je uit je bed stapt. 

Tip 8

Geef je telefoon geen toegang tot de slaapkamer. Een echte afknapper is het gebruiken van je telefoon in bed. Zorg er daarom voor dat jij én je partner geen telefoon mee naar de slaapkamer nemen. Zonder telefoon heb je écht tijd voor elkaar en geniet je optimaal van jullie slaapkamer.

Door de bovengenoemde romantische ideeën richt je jouw slaapkamer op de perfecte manier in. Je geniet nadien van een warme, sfeervolle en gezellige slaapkamer. Een kamer waarin de liefde opbloeit, waarin je heerlijke nachten kunt beleven en waarin je geniet van een gevoel van rust, kalmte en genegenheid. Dat is heel wat waard in deze hectische samenleving.

Avatar

Woonmetplezier.nl

About Author

Dit ga je leuk vinden!

Slaapkamer

Een schilderij in de slaapkamer

Hoe richt jij het liefste je slaapkamer in? Leg je de focus op de meubelen? Schaf je graag accessoires aan
Slaapkamer

Fotobehang, leuk voor in de slaapkamer

Op behoorlijk veel verschillende manieren kan je van jouw slaapkamer een heerlijke plek maken. Het is daarbij van belang om