Slaapkamer

Heb jij al een landelijke slaapkamer?

Bij het inrichten van een huis kan je grofweg kiezen tussen twee stijlen; een landelijke stijl en een moderne stijl. Gaat jouw voorkeur uit naar een landelijke stijl? Dan is het ook interessant om naar een landelijke slaapkamer te kijken. Een landelijke slaapkamer kenmerkt zich onder meer door natuurlijke/duurzame materialen, door kleurgebruik (neutraal & warm) en door sfeer verhogende accessoires. 

Als je landelijke wilt wonen kan een bijpassende slaapkamer niet ontbreken. Bij het inrichten van een landelijke slaapkamer moet je echter wel met de nodige factoren rekening houden. Daarover vertellen we je graag later meer in dit artikel.

Een landelijke slaapkamer kenmerkt zich dus onder meer door natuurlijke en duurzame materialen. Als je bijvoorbeeld op zoek naar een kledingkast bent, ga je níet voor een variant van metaal. Nee, de voorkeur gaat bij een slaapkamer die landelijk is naar een kast van hout. Hout is immers een natuurlijk materiaal en sluit zodoende perfect aan op een slaapkamer met een landelijke stijl. Dit geldt overigens niet alleen voor de kast, maar ook voor alle andere elementen in jouw slaapkamer. Het is bijvoorbeeld voor de hand liggend dat je voor een houten vloer gaat. 

Daarnaast spelen dus ook de kleuren een belangrijke rol bij een landelijke uitstraling. Het advies hierbij is om voor neutrale en/of warme kleuren te gaan. Kleuren als fel blauw, paars en rood kom je daarom in een landelijke slaapkamer níet tegen. Nee, in plaats daarvan kom je juist bruine tinten, gedekte groene tinten en lichte tinten tegen. 

Als je voor een landelijke slaapkamer kiest, hoef je niet per sé voor hout te kiezen. In sommige van deze slaapkamers vind je bijvoorbeeld ook veel steen terug. Ons advies is om te gaan voor een combinatie van steen en hout. Met een houten vloer creëer je een prachtige diepte in jouw slaapkamer, terwijl een stenen muur jouw kamer juist een warme uitstraling geeft. Dat is zeker het geval als je de stenen in de gewenste kleur gaat schilderen. Door hout en steen met elkaar te combineren, verkrijg je een kamer met een warme uitstraling. Een kamer waar je je thuis voelt en een kamer waar je elke nacht van de ultieme nachtrust geniet. Dat is immers het doel van jouw slaapkamer! Doe in de rest van dit artikel inspiratie op en ga direct van start met het inrichten van jouw landelijke slaapkamer.

Hoe richt je een landelijke slaapkamer in?

Is het mogelijk om een landelijke slaapkamer te kopen? Ja, je kunt bij bijvoorbeeld de Ikea een complete slaapkamer aanschaffen. De kans is echter aanwezig dat deze slaapkamer niet 100% naar wens is. In dat geval is het aan te raden om zelf aan de slag te gaan. Graag helpen we jou een handje met het inrichten van een landelijke slaapkamer.

Bij de inrichting van een slaapkamer met een landelijke stijl moet je met meerdere dingen rekening houden. Je moet onderaan de streep een perfecte balans zien te vinden tussen gemak, comfort, praktisch nut en uitstraling. De ervaring leert dat dit niet altijd makkelijk is, waardoor een slaapkamer landelijk inrichten behoorlijk veel tijd kan nemen. Neem op je gemakje de informatie hieronder door en maak het inrichten van jouw landelijke slaapkamer een stuk makkelijker.

Landelijke slaapkamer meubels; bij de meubels is het aan te raden om voor duurzame materialen te gaan. Zoals gezegd staat een kast van metaal niet in een landelijke slaapkamer. Nee, in plaats daarvan kan je beter voor een fraaie kast gaan die van hout vervaardigd is. 

Landelijke slaapkamer kleuren; het kleurgebruik is in een slaapkamer altijd onwijs belangrijk. Binnen een landelijke slaapkamer is het aan te raden om voor lichte tinten te gaan die warmte uitstralen. In veel van deze slaapkamers zie je daarom neutrale en warme kleuren terug, waardoor de slaapkamer nóg meer warmte uit gaat stralen. Let bij de landelijke slaapkamer kleuren wel altijd goed op de meubels die in de slaapkamer staan. Deze kleuren moeten op elkaar aansluiten, terwijl tegelijkertijd ook nog de meubels in de slaapkamer moeten passen. Je moet dus zeker met meerdere factoren rekening houden, maar dat maakt het inrichten van een landelijke slaapkamer ook wel bijzonder leuk.

Landelijke slaapkamer een accessoires; een slaapkamer met een landelijke stijl kenmerkt zich door ook door bepaalde accessoires. Bij deze accessoires is het ook aan te raden om voor natuurlijke materialen te gaan. Denk hierbij aan riet, aan natuurlijke decoratie, aan houten stokken, aan wollen kleden, aan houten decoratie en een sierkussentjes van bijvoorbeeld katoen. Het aanbod van slaapkameraccessoires is tegenwoordig onwijs uitgebreid, waardoor je altijd wel geschikte accessoires kunt vinden. Let bij deze accessoires dus ook goed op het kleurgebruik en op het gebruikte materiaal.

Bij het inrichten van een landelijke slaapkamer is het van belang om alle facetten op elkaar af te stemmen. Kleurgebruik, materiaalgebruik en alle accessoires dienen op elkaar afgestemd te worden. Opvallend daarbij is dat je in een landelijke slaapkamer nagenoeg nooit contrast kleuren tegen komt. Kies daarom bij voorkeur voor accessoires in dezelfde stijl of kleuren, zodat de slaapkamer uiteindelijk één fraai geheel krijgt. Uiteraard kan je wel variëren met kleuren, maar dat zijn bij voorkeur lichte en warme tinten.

Hebben wij nog meer landelijke slaapkamer ideeën? Ja, zeker. Zonder dat je het wellicht doorhebt, speelt een plafond een belangrijke rol bij de uitstraling van een slaapkamer. Door voor dakbalken in je slaapkamer te kiezen, kan je het plafond óók een natuurlijke uitstraling meegeven. De voorkeur gaat daarbij uiteraard naar houten dakbalken met een fraaie, houten kleur.

Tot slot hebben wij nog één handige tip met betrekking tot de verlichting. Over het algemeen typeert een slaapkamer met landelijke stijl zich door eenvoud. Het advies is dan ook om niet uit te pakken met de verlichting. Zorg bij voorkeur voor enkele duidelijke lichtpunten, maar laat deze lichtpunten niet de overhand krijgen in je slaapkamer. Wel kun je bijvoorbeeld voor een fraaie, grote kroonluchter kiezen; dat past op de één of andere manier wél prima in een slaapkamer met landelijke inrichting.

Wil je ook graag een landelijke slaapkamer hebben? Dan is dit jouw kans. Ga met de informatie én inspiratie uit dit artikel aan de slag en maak de slaapkamer volledig naar wens. Over het algemeen hebben de landelijke slaapkamers een onwijs warme uitstraling, waardoor je je ongetwijfeld snel thuis gaat voelen in je slaapkamer. Veel succes met de inrichting en slaap lekker alvast!

Avatar

Woonmetplezier.nl

About Author

Dit ga je leuk vinden!

Slaapkamer

Een schilderij in de slaapkamer

Hoe richt jij het liefste je slaapkamer in? Leg je de focus op de meubelen? Schaf je graag accessoires aan
Slaapkamer

Fotobehang, leuk voor in de slaapkamer

Op behoorlijk veel verschillende manieren kan je van jouw slaapkamer een heerlijke plek maken. Het is daarbij van belang om