Slaapkamer

Een moderne slaapkamer?

Bij het inrichten van je slaapkamer heb je onwijs veel keus. Deze keuzes hebben betrekking op bijvoorbeeld het meubilair, op de vloer, op het kleurgebruik en op de accessoires in je slaapkamer. Wat we vaak zien, is dat mensen kiezen voor één bepaalde stijl. Binnen deze wordt vervolgens naar geschikte kleuren en meubelen gezocht, zodat de slaapkamer een fraai geheel krijgt. Op deze manier is het ook mogelijk om voor een moderne slaapkamer te gaan. Een moderne slaapkamer past eigenlijk binnen allerlei stijlen en kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. als jij voor een moderne slaapkamer kiest, heb je dus nóg meer keuze. Je hebt in principe meer keuzevrijheid dan bij bijvoorbeeld een slaapkamer met een landelijke uitstraling. Wil je graag meer weten over een moderne slaapkamer? Wij hebben in dit artikel de belangrijkste informatie gecombineerd met leuke inspiratie voor een slaapkamer in een moderne stijl. Laat je inspireren en ga vervolgens zelf aan de slag met het inrichten van een modern slaapkamer.

Wat maakt een moderne slaapkamer nou zo kenmerkend? Eigenlijk is dat een combinatie van twee aspecten:

  • Strakke en gestroomlijnde vormen
  • Functie boven uitstraling

Het eerste aspect spreekt hoogstwaarschijnlijk voor zich, terwijl het tweede aspect wellicht wat vragen oproept. Wat bedoelen we precies met functie boven uitstraling? Nou, dat heeft met name betrekking op de accessoires en decoratiestukken. Als jij een ruimte met een moderne inrichting wenst te hebben, is het van belang om de focus op de functie te houden. Dit betekent dat je niet allerlei accessoires in je kamer gaat zetten om ‘het aan te kleden’, maar alleen accessoires in je kamer zet die een praktische meerwaarde hebben. Het gevolg hiervan is dat de kamer een strakke uitstraling krijgt en dat je alleen waardevolle accessoires in je slaapkamer hebt staan, hangen of liggen. 

In een moderne slaapkamer zie je daarom niet al te veel accessoires. Je ziet meubilair dat nodig is en je ziet enkele functionele accessoires om de functie van de kamer verder te verbeteren. Bij het inrichten van een moderne slaapkamer is het daarom aan te raden om de functie altijd boven de uitstraling te zetten. Ja, het kan leuk zijn om je kamer aan te kleden met allerlei accessoires, maar daar wordt je kamer niet strakker van. Aangezien een moderne slaapkamer alleen maar strakke en gestroomlijnde vormen heeft, passen al te veel accessoires daar simpelweg niet bij.

Uiteraard speelt ook het kleurgebruik bij een moderne slaapkamer een grote rol. Feit is echter dat je qua kleurgebruik onwijs veel kanten op kunt. Je kunt er voor kiezen om alle muren in één en dezelfde muur te schilderen, maar je kunt ook voor contrastkleuren gaan. Ben je een liefhebber van donkere kleuren? Dan is dat zeker mogelijk in een moderne slaapkamer, aangezien de donkere kleuren vaak een strakke uitstraling met zich mee brengen. Dat geldt ook voor lichte kleuren. In een slaapkamer met een moderne uitstraling zie je bijvoorbeeld de kleur wit onwijs veel voorkomen. Dat hoeft niet eens puur wit te zijn, maar gebroken wit of ietwat crèmeachtig wit is in een moderne slaapkamer ook prima. 

De kleur in jouw moderne slaapkamer is dus met name afhankelijk van je eigen wensen. Het enige wat we jou af kunnen raden, is om gebruik te gaan maken van drukke patronen. Een slaapkamer met een moderne stijl straalt rust uit en dat gaat simpelweg niet samen met behang met drukke patronen. Het advies is daarom om voor strakke, effen en neutrale kleuren te kiezen. Zwart, wit, donkerblauw, grijs, bruin en andere neutrale tinten zijn stuk voor stuk mogelijk binnen een moderne slaapkamer.

Het mag duidelijk zijn dat een moderne slaapkamer enkele kenmerkende eigenschappen heeft. Tegelijkertijd is het een feit als we constateren dat je binnen de verschillende ‘richtlijnen’ toch voldoende ruimte hebt om je eigen stijl in te verwerken. Het inrichten van een moderne slaapkamer is hierdoor onwijs leuk. Je kunt je eigen stijl in de slaapkamer verwerken, waardoor je nóg blijer gaat zijn met je nieuwe slaapkamer. 

Wil je nog wat inspiratie opdoen voor het inrichten van je nieuwe slaapkamer? Wij hebben hieronder verschillende ideeën voor je uitgewerkt. Met deze ideeën is het mogelijk om je slaapkamer in de stijl ‘modern’ te verkrijgen. Een stijl waar je onwijs van gaat genieten, aangezien deze stijl veel rust met zich mee brengt. Wij zijn er dan ook stellig van overtuigd dat een moderne slaapkamer bijdraagt aan de benodigde nachtrust. Wil jij ook graag van een betere nachtrust genieten? Lees de onderstaande tips door, doe nog meer inspiratie op en ga vervolgens direct aan de slag.

Het inrichten van een moderne slaapkamer

Een slaapkamer met de stijl ‘modern; het is niet al te lastig om die stijl te verkrijgen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heb je namelijk de keus uit nogal veel variaties, meubelstukken en kleuren. Het leuke aan de moderne stijl is dan ook dat deze stijl grotendeels vrij interpreteerbaar is. Je kunt hierdoor de slaapkamer volledig naar eigen wens maken en dat spreekt behoorlijk veel mensen aan.

Wat is nou kenmerkend voor het interieur van een slaapkamer die modern is? Nou, dat is dus onder meer het kleurgebruik, maar ook het gebrek aan alle frutseltjes. In plaats daarvan kies je louter voor functionele decoratiestukken, zodat je kamer een strakke en gestroomlijnde vorm blijft behouden. 

We willen je graag eens aanraden om naar zogeheten architectonische elementen te kijken. Dit zijn bepalende elementen in een slaapkamer die grotendeels de uitstraling van de ruimte bepalen. Je kunt hierbij denken aan een prachtige, donkere houten vloer of aan een betonnen muur die een onwijs fraaie en neutrale kleur gekregen heeft. Met dergelijke architectonische elementen kan je voor een groot deel jouw slaapkamer al een moderne look meegeven. Ook hierbij geldt weer dat je zelf onwijs vrij bent in de uiteindelijk te maken keuzes. Je hebt de keus uit verschillende architectonische elementen en kunt deze elementen vervolgens aankleden met functionele accessoires.

Wat zijn functionele accessoires bij een moderne slaapkamer inrichting? Nou, dat is onder meer een strak vormgegeven vaas, een fraai fotolijstje met daarin een zwart-wit foto, een strak schilderij of een vloerkleed met een duidelijk lijnenspel. Houd de accessoires neutraal en pak niet uit met al te veel (gekke) kleuren. In plaats van met kleuren kan je beter met textuur gaan werken. Een zwart-wit foto bevat immers geen kleur, maar kan wel een onwijs gave textuur hebben. Juist die textuur draagt uiteindelijk bij aan de uitstraling van jouw slaapkamer.

Een slaapkamer modern inrichten maak je eigenlijk af met de verlichting. Ons advies is om zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht. Heb je een groot raam in je slaapkamer? Kies dan voor passende raamdecoratie, zodat je zoveel mogelijk lichtinval in je kamer krijgt. Deze lichtinval zorgt voor het benodigde licht, maar is tegelijkertijd ook van invloed op de uitstraling van je kamer. In de avonduren verkrijg je licht met behulp van ingebouwde spotjes. Deze spotjes moeten bij voorkeur niet al te veel opvallen, zodat je de strakke lijnen in de slaapkamer weet te behouden. Zorg voor een lampje naast je bed en boven de kledingkast, zodat je óók daar voldoende licht hebt. 

Een moderne slaapkamer is op onwijs veel verschillende manieren in te richten. Ben jij er klaar voor om zelf aan de slag te gaan? Neem de informatie uit dit artikel goed in je op en ga direct op zoek naar de juiste kleuren, de juiste meubels en de juiste accessoires!

Avatar

Woonmetplezier.nl

About Author

Dit ga je leuk vinden!

Slaapkamer

Een schilderij in de slaapkamer

Hoe richt jij het liefste je slaapkamer in? Leg je de focus op de meubelen? Schaf je graag accessoires aan
Slaapkamer

Fotobehang, leuk voor in de slaapkamer

Op behoorlijk veel verschillende manieren kan je van jouw slaapkamer een heerlijke plek maken. Het is daarbij van belang om