Slaapkamer

Een slaapkamer speciaal voor mannen

Voor een ieder, en dus ook voor een man, is het onwijs belangrijk om een prettige slaapkamer te hebben. Een slaapkamer waar je tot rust kunt komen, een slaapkamer waar je je even terug kunt trekken en een slaapkamer waar je je thuis voelt. Hoe kan je dat voor elkaar krijgen? De inrichting van de slaapkamer speelt daar een onwijs belangrijke rol bij. Jij moet namelijk tevreden zijn met de kleuren op de muur, de meubelen in je kamer en de gehele aankleding van je slaapkamer. 

Bij het inrichten van een mannen slaapkamer is het van belang om belangrijke keuzes te maken. De eerste keuze heeft eigen betrekking op de gehele stijl van de slaapkamer. Gaat je voorkeur uit naar een landelijke stijl? Naar een moderne stijl? Of ben je een liefhebber van een industriële stijl? Het aanbod van meubelstukken en decoratiestukken is tegenwoordig behoorlijk uitgebreid, waardoor je de gewenste stijl perfect naar je slaapkamer kunt halen. Op basis van deze keuze kan je vervolgens de juiste meubelstukken aan gaan schaffen.

Wat zijn de juiste meubelstukken voor in een heren slaapkamer? Ja, het antwoord op die vraag is eigenlijk niet eenduidig. Het antwoord van deze vraag is namelijk afhankelijk van jouw voorkeuren, van jouw wensen, van jouw budget en van de mogelijkheden van je kamer. Een grotere slaapkamer kan je immers op meerdere manieren inrichten dan een kleinere slaapkamer. Ongeacht de afmetingen van je slaapkamer; je bent sowieso in staat om een prachtige slaapkamer te creëren.

Bij het creëren van de slaapkamer kan je er ook voor kiezen om voor een stoere mannen slaapkamer te gaan. In dat geval maak je gebruik van neutrale/donkere kleuren, gebruik je industriële meubelen en let je goed op de materialen van de verschillende meubelen. In een stoere mannen slaapkamer staat bijvoorbeeld een metalen bureau vele malen fraaier dan een houten bureau. Metaal heeft immers een veel stoerdere uitstraling dan hout. 

Als advies willen we je graag meegeven om bij het inrichten niet alleen op het uiterlijke aspect te letten. Aangezien je dagelijks behoorlijk veel tijd in je slaapkamer doorbrengt, is het van belang dat deze 100% naar wens is. Alles moet dus in jouw slaapkamer kloppen; de vloer, de muren, het plafond, de meubelstukken en de decoratiestukken/accessoires. Als je dat voor elkaar krijgt, heb je een slaapkamer gecreëerd waar jij je thuis voelt. Een slaapkamer waar je van een heerlijke nachtrust kunt genieten en een slaapkamer waarin je je moeiteloos even terug kunt trekken. Een slaapkamer van een man is immers dé plek om even heerlijk te gamen, een boek te lezen of om even een powernapje te doen. Mocht je er ruimte voor hebben, misstaat een chillplek in een slaapkamer voor een man absoluut níet.

Hoe richt je een stoere mannen slaapkamer in?

Lijkt het jou geweldig om een stoere slaapkamer te hebben? Wij hebben enkele tips voor jou verzameld waarmee je deze slaapkamer kunt creëren. Lees de tips op je gemakje door, ga op zoek naar de geschikte meubelen en richt moeiteloos een stoere mannen slaapkamer in.

Het eerste advies dat we hebben, is om te bepalen waar je de slaapkamer exact voor wilt gaan gebruiken. Het is logisch dat je in jouw slaapkamer een bed en een kledingkast plaatst, maar heb je dan nog ruimte over voor andere meubelstukken? Als je het prettig vindt, kan je voor bijvoorbeeld een bureau, een chillplek of een bank in de slaapkamer kiezen. Met dergelijke meubelstukken vergroot je eigenlijk de mogelijkheden in je slaapkamer. Je kunt lekker gamen, je kunt een powernapje doen, je kunt met vrienden op je bank in de slaapkamer chillen en aan het bureau kan je comfortabel je werk doen of een boekje lezen.

Als je eenmaal besloten hebt waar je de slaapkamer voor wilt gebruiken, is het tijd voor de volgende stap: het maken van een ontwerp. Voor het maken van een ontwerp kan je met pen en papier aan de slag, maar je kunt er ook voor kiezen om de slaapkamer online in te richten. Met bijvoorbeeld Ikea Home Planner kan je jouw mannen slaapkamer volledig digitaal inrichten. Je zet daarbij meubelen op de gewenste plek neer, bepaalt de kleuren in je kamer en plaatst her en der de gewenste accessoires. Tijdens het inrichten kan je ook nog digitale rondjes door de slaapkamer lopen, aangezien het 3D software betreft.

Heb je eenmaal een geschikt ontwerp gemaakt? Dan kan je aan de slag gaan met het aanschaffen van de stoere meubelstukken. Het advies hierbij is om voor stoere materialen te gaan; denk daarbij aan metaal en staal. Ook met het kleurgebruik kan je jouw slaapkamer een stoere dimensie meegeven. Dat doe je onder meer door voor donkere en neutrale kleuren te kiezen. Een donkerblauwe muur staat bijvoorbeeld bijzonder fraai in combinatie met een metalen bureau.

Bij de Ikea, bij bol.com, bij vtwonen en bij Designonline24.nl heb je de keus uit een breed aanbod van stoere meubelstukken. Bekijk deze meubelstukken op je gemakje en richt vervolgens je stoere mannen slaapkamer razendsnel én op de gewenste manier in!

Avatar

Woonmetplezier.nl

About Author

Dit ga je leuk vinden!

Slaapkamer

Een schilderij in de slaapkamer

Hoe richt jij het liefste je slaapkamer in? Leg je de focus op de meubelen? Schaf je graag accessoires aan
Slaapkamer

Fotobehang, leuk voor in de slaapkamer

Op behoorlijk veel verschillende manieren kan je van jouw slaapkamer een heerlijke plek maken. Het is daarbij van belang om