Slaapkamer

Een echte jongens slaapkamer!

Wil je voor jouw zoon een stoere jongens slaapkamer inrichten? Of wil je de slaapkamer van jouw jongen met een bepaald thema inrichten? Je kunt er daarbij voor kiezen om bijvoorbeeld een Cars slaapkamer of een Minecraft slaapkamer te ontwerpen. Voor jongere jongens zijn er dus voldoende mogelijkheden, maar dat geldt ook voor de slaapkamer van een tiener. Een tienerkamer voor een jongen kan ook op onwijs veel mogelijkheden ingericht worden, waardoor je de kamer altijd volledig naar wens van je zoon kunt maken.

Een jongens tienerkamer kan zich onder meer kenmerken door een groter bed, door een bureau (voor huiswerk) en door een grotere kledingkast. Het is immers goed mogelijk dat je zoon meer en meer eigen kleding gaat kopen, waardoor de grotere kledingkast simpelweg benodigd is. Bij het inrichten van een tiener slaapkamer van een jongen is het aan te raden om je zoon hierbij te betrekken. Laat hem mee beslissen over bijvoorbeeld de kleur van de muur, de inrichting van de kamer en mogelijke decoratiestukken. Door dit samen te doen, weet je zeker dat je zoon hier na afloop tevreden mee is. Bovendien is het een stukje quality time voor jou en je zoon.

Bij een jeugdkamer voor een jongen zit dat nét iets anders. Op een jongere leeftijd is je zoon mogelijk nog niet in staat om de juiste keuzes te maken. In dat geval is het advies om vooral zelf aan de slag te gaan met de inrichting van de slaapkamer voor je jongen. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij enkele jongens slaapkamer ideeën voor je opgesomd. Daarover lees je meer in het restant van dit artikel.

Geef een stoere tint aan de slaapkamer

Bij het inrichten van een jongenskamer kan je er voor kiezen om een stoere tint aan de kamer mee te geven. Een jongen wordt immers al snel met ‘stoer’ geassocieerd, waardoor het eigenlijk logisch is om een jongenskamer op een stoere manier in te richten. Maar, hoe kan je nou een stoere jongens slaapkamer inrichten?

Een van de adviezen daarbij is om donkere kleuren te gebruiken. Kleuren zoals zwart, bruin en donkergrijs brengen een neutrale doch stoere sfeer met zich mee. Ook bij het uitkiezen van de meubelstukken is het aan te raden om voor ‘stoere’ materialen te kiezen. Een wandplankje aan de wand moet bijvoorbeeld niet van hout zijn, maar juist van metaal. Metaal brengt immers een veel stoerdere uitstraling met zich mee.

Ga je een stoere tienerkamer voor je jongen ontwerpen? Dan is het wellicht mogelijk om voor je zoon een chillplek in zijn kamer te ontwerpen. Een plek waar hij tot ‘rust’ kan komen, waar hij met vrienden kan chillen en waar hij mogelijk ook zijn huiswerk kan maken. Voor het maken van huiswerk is het overigens ook aan te raden om voor een bureau te kiezen. Dit bureau kan, zoals reeds hierboven aangegeven, het beste een donkere kleur hebben en van industrieel/stoer materiaal vervaardigd zijn.

Bij het inrichten moet je uiteraard ook met de groei van je zoon rekening houden. Je kunt daarom het beste in eerste instantie voor een groter bed kiezen. Ook is het aan te raden om voor bijvoorbeeld een verstelbare kruk of verstelbare bureaustoel te kiezen. Naarmate je zoon groter wordt, kan hij deze stoel naar eigen inzicht op de gewenste hoogte zetten. Met een dergelijke stoel weet je zeker dat je zoon altijd een comfortabele zithouding aan kunt nemen.

Bij een stoere jongens tienerkamer moet je dus niet alleen naar de stoere aspecten kijken. Het is aan te raden om óók naar de praktische aspecten te kijken. Deze praktische aspecten kunnen namelijk de doorslag geven om voor bepaalde meubelen of accessoires te kiezen. Voor het aanschaffen van stoere jongensitems kan je bij meerdere winkels inspiratie op doen en de items direct aanschaffen. Bij de Ikea vind je meerdere jongens slaapkamer items, maar dat geldt ook voor vtwonen, voor Bol.com en voor Designonline24.nl.

Avatar

Woonmetplezier.nl

About Author

Dit ga je leuk vinden!

Slaapkamer

Een schilderij in de slaapkamer

Hoe richt jij het liefste je slaapkamer in? Leg je de focus op de meubelen? Schaf je graag accessoires aan
Slaapkamer

Fotobehang, leuk voor in de slaapkamer

Op behoorlijk veel verschillende manieren kan je van jouw slaapkamer een heerlijke plek maken. Het is daarbij van belang om