Slaapkamer

Hoe moet je je slaapkamer verven?

Als je een willekeurige ruimte in loopt, vallen hoogstwaarschijnlijk direct de muren op. De muren bedekken immers een groot gedeelte van de kamer en hebben zodoende een grote invloed op de uitstraling van de ruimte. Dat geldt voor bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook zeker voor een slaapkamer. Een slaapkamer heeft over het algemeen een rechthoekige vorm met dus twee lange muren. De kleur op deze lange muren moet volledig naar wens zijn, aangezien je daarmee de gehele uitstraling van de kamer naar wens kunt maken. Maar, hoe moet je je slaapkamer nou verven?

Voor het verven van de slaapkamer heb je onwijs veel mogelijkheden. Je kunt een muur in de slaapkamer zelf verven, je kunt een slaapkamer muur verven in 2 kleuren en je kunt een muur laten verven in de slaapkamer. De hierboven genoemde mogelijkheden zijn slechts een kleine greep uit de eindeloze mogelijkheden. Kortom; bij het verven/schilderen van een slaapkamer kan je werkelijk waar alle kanten op.

Voordat je aan de slag kunt gaan, is het van belang om een plan te maken. Welke muur ga je verven in de slaapkamer? Welke kleur ga je hiervoor gebruiken? Welke techniek ga je aanhouden bij het schilderen van de slaapkamer? Met welke producten ga je aan de slag? Ga je een roller gebruiken? En wil je de randjes bij het plafond vervolgens met een klein kwastje bijwerken? In principe is dat de gewenste situatie; de grote vlakken met een roller en de details met een klein kwastje bijwerken. Uiteraard is het daarbij wel van belang dat je de juiste schildertechniek aanhoudt. Concreet betekent dit dat je altijd in dezelfde richting moet verven, dat je bij voorkeur van boven naar beneden moet werken en dat je meerdere lagen verf op de muur in de slaapkamer aan moet brengen.

Een muur in de slaapkamer verven is over het algemeen geen hoge wiskunde. Als je de ‘regels’ en ‘richtlijnen’ aanhoudt, moet een ieder in staat kunnen zijn om een muur op een fraaie manier in te richten. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij enkele tips voor je verzameld:

  • Begin met het reinigen van de muur; de muur moet volledig ontdaan zijn van bijvoorbeeld behang en moet bij voorkeur ook geen gaatjes of oneffenheden meer hebben. Als je een volledig gladde muur hebt, kan de verf namelijk veel beter aan de muur hechten. Bovendien wordt het eindresultaat daarmee een stuk fraaier. 
  • Breng vervolgens tape aan op bijvoorbeeld kozijnen of gedeeltes die níet geschilderd mogen/moeten worden.
  • Breng vervolgens voorstrijk aan. De voorstrijk zorgt er eveneens voor dat de verf zich beter aan de muur kan gaan hechten. Het advies hierbij is om met een grote verfroller van onder naar boven te werken en vervolgens van links naar rechts.  
  • Pak vervolgens je grote roller erbij en begin met het verven van de muur in de slaapkamer. Begin bij de hoeken/randen en werk vervolgens naar ‘binnen’ toe. Dit betekent dat je eerst met de verfroller van links naar rechts werkt en vervolgens van boven naar beneden. 
  • Werk de muren helemaal bij en laat het vervolgens opdrogen. Je bent nu eigenlijk al klaar met het verven van je slaapkamer.

Welke soorten verf zijn er?

Stap een willekeurige bouwmarkt in en je ziet een grote verscheidenheid aan verfpotjes en verftubes. Het is tegenwoordig eenmaal een feit dat je de keus uit allerlei soorten verf hebt. Voor een slaapkamer kunnen we onder meer muurverf en kalkverf onderscheiden.

De muurverf in een slaapkamer is, zoals de naam al doet vermoeden, ideaal voor de muren in je slaapkamer. Deze muurverf dekt prima, heeft een fraaie uitstraling en is in onwijs veel kleuren verkrijgbaar. Wil je blauwe muurverf voor in de slaapkamer? Geen probleem! Wil je rode muurverf voor in de slaapkamer? Ook dat is geen probleem. Voordat je aan de slag gaat, is het dus ook van belang om de volgende vraag te beantwoorden: welke muur ga ik verven in de slaapkamer en welke kleur moet deze muur gaan krijgen? 

Een andere mogelijkheid is kalkverf in de slaapkamer. Kalkverf is een natuurlijke verf en bestaat uit water, gebluste kalk en enkele natuurlijke pigmenten. Door deze combinatie is kalkverf gezonder en duurzamer dan chemische verf (muurverf). 

Verschillende kleuren voor in de slaapkamer

Ga je een tienerkamer schilderen? Ga je een kleine slaapkamer verven? Ga je een slaapkamer met een schuine wand schilderen? Of ga je een grote en stoere slaapkamer verven? In onwijs veel soorten slaapkamers staat het onwijs fraai om voor twee verschillende kleuren te kiezen. Het is zelfs mogelijk om nóg meer verschillende kleuren te gebruiken, maar je moet er daarbij wel opletten dat je kamer geen ‘circus’ gaat worden. Probeer de kleuren op elkaar af te stemmen en maak zodoende een fraai geheel van de gehele slaapkamer.

Bij het schilderen van je slaapkamer in verschillende kleuren heb je immers voldoende keus. Werkelijk waar alle kleuren uit het kleurenpalet zijn immers verkrijgbaar. Probeer dus een combinatie van kleuren bij jezelf in te beelden en vervolgens de juiste keuzes te maken. Ben je achteraf niet helemaal tevreden met de gekozen kleuren? Geen probleem; je kunt de kamer uiteraard nóg een keer verven.

Avatar

Woonmetplezier.nl

About Author

Dit ga je leuk vinden!

Slaapkamer

Een schilderij in de slaapkamer

Hoe richt jij het liefste je slaapkamer in? Leg je de focus op de meubelen? Schaf je graag accessoires aan
Slaapkamer

Fotobehang, leuk voor in de slaapkamer

Op behoorlijk veel verschillende manieren kan je van jouw slaapkamer een heerlijke plek maken. Het is daarbij van belang om