Slaapkamer

Een stoere industriële slaapkamer

Ben je nog een beetje zoekende naar de stijl in jouw slaapkamer? In onze ogen is het absoluut interessant om eens naar een industriële stijl te kijken. Een industriële stijl is zowel stoer als trendy. Bovendien heb je bij een dergelijke slaapkamer onwijs veel keuze met betrekking tot kleurgebruik, meubels en industriële accessoires voor in de slaapkamer.

Een slaapkamer met een industriële stijl kenmerkt zich over het algemeen door stoere en ruwe materialen te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld met steen, metaal, staal, beton en leer aan de slag gaan. Deze materialen brengen niet alleen een stoere uitstraling met zich mee, maar hebben ook nog een luxueuze uitstraling. 

In een industriële slaapkamer is het bijvoorbeeld prachtig om voor een stenen muur te kiezen. Deze stenen muur kan je bijvoorbeeld aankleden met stoere wanddecoratie, maar het is ook de ideale muur om je bed tegen aan te plaatsen. Bij de meubelstukken is het aan te raden om ook voor stoere materialen te gaan. Het is bijvoorbeeld gaaf om een metalen bureau te noemen en een kledingkast met robuuste en grote deuren. Ook moet het kleurgebruik in een slaapkamer industrieel zijn; daarmee bedoelen we dat je met name stoere en donkere kleuren kunt gebruiken. Kleuren als felblauw, geel en rood horen simpelweg níet in een industriële slaapkamer thuis.

Ben je bezig met het inrichten van een industrieel slaapkamer? Dan is het ook interessant om naar de combinatie van industrieel en landelijk te kijken. Deze twee stijlen zijn een tegenpool van elkaar, maar kunnen daardoor juist ook een prachtige combinatie vormen. Een slaapkamer landelijk én industrieel is absoluut het aanzien waard en kan daardoor zeker in je overwegingen meegenomen worden.

Voor het aankleden van een industriële slaapkamer kan je voor industriële slaapkamer meubels kiezen. Deze meubels schaf je onder meer bij de Ikea, bij bol.com, bij vtwonen en bij Designonline24.nl aan. Dankzij de Ikea Home Planner kan je bovendien een 3D ontwerp van jouw slaapkamer met industriële look maken. Je kunt daarmee direct meerdere kleuren, materialen en meubelstukken ‘uitproberen’, zodat je uiteindelijk de juiste keuzes gaat maken.

Verschillende ideeën voor een industriële slaapkamer

Graag helpen we jou een handje met het inrichten van een industriële slaapkamer. Hieronder hebben we daarom enkele industriële slaapkamer ideeën voor je verzameld:

  • Kies voor een stenen muur. Steen staat eigenlijk symbool voor de industriële periode en hoort zodoende absoluut thuis in een industriële slaapkamer.
  • Kies voor stoere lampen. De verlichting in een industriële slaapkamer moet bij voorkeur tot stand komen door industriële en stoere lampen. Kies bijvoorbeeld voor een hanglamp van beton of een metalen staande lamp.
  • Zorg voor afwisseling. In een industriële slaapkamer staat het onwijs fraai om bijvoorbeeld in de hoek een plant neer te zetten, om een fraai houten decoratiestuk tegen de muur aan te zetten of om een stoer schilderij aan de muur te hangen. Met dergelijke accessoires kan je de industriële slaapkamer volledig naar smaak aankleden.

Wil je nog meer slaapkamer ideeën industrieel? We geven je hieronder nóg meer handige tips en ideeën.

Hoe ga je het inrichten?

Heb je besloten dat je een industriële slaapkamer wenst te hebben? Verstandige keuze. Het enige wat je nu nog moet doen, is de juiste meubelstukken en accessoires aan te schaffen. Uiteindelijk begint de inrichting met het kiezen van de juiste kleuren voor de muren en het plafond. Zoals gezegd; kies hierbij bij voorkeur voor donkere kleuren en durf ook steen in de kamer naar voren te laten komen.

Vervolgens kan je alle kanten op met het slaapkamer inrichten industrieel. Je hebt de keus uit verschillende soorten meubelstukken en  uit verschillende soorten accessoires. Maak van deze meubels en accessoires één fraai geheel, zodat je je helemaal thuis gaat voelen in je slaapkamer met industriële look!

Avatar

Woonmetplezier.nl

About Author

Dit ga je leuk vinden!

Slaapkamer

Een schilderij in de slaapkamer

Hoe richt jij het liefste je slaapkamer in? Leg je de focus op de meubelen? Schaf je graag accessoires aan
Slaapkamer

Fotobehang, leuk voor in de slaapkamer

Op behoorlijk veel verschillende manieren kan je van jouw slaapkamer een heerlijke plek maken. Het is daarbij van belang om