Slaapkamer

Wat is een slaapkamer met vide?

Heb je een relatief hoog huis? Dan kan je eens kijken naar het aan laten leggen van een vide. Een vide is min of meer een tussenverdieping, waarna je deze tussenverdieping voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Als we naar de toepassingsmogelijkheden van een vide kijken, zien we dat veel mensen kiezen voor een slaapkamer. Een zogeheten slaapkamer met vide heeft een open karakter en biedt bovendien de gewenste ruimte. Doordat de ruimte een open karakter heeft, kan je je bovendien flink uitleven met de meubelen. 

Een vide in een slaapkamer zie je ook wel eens voorkomen. In dat geval kan je in de slaapkamer zelf bijvoorbeeld je kledingkast, bureau en ladekast neerzetten. Op/in de vide zet je vervolgens je bed neer. Op deze manier weet je de perfecte slaapkamer te creëren: een slaapkamer met behoorlijk wat ruimte en een slaapkamer met een open karakter.

Een slaapkamer met vide is behoorlijk populair geworden, maar het is niet voor elk huis geschikt. Je kunt een vide, ook wel een entresol genoemd, niet overal laten bouwen. Het moet namelijk tussen twee verdiepingen in zitten en het moet uiteraard wel in de aanwezige ruimte passen. In een regulier rijtjeshuis is het aan laten leggen van een vide slaapkamer daarom ook niet al te voor de hand liggend. 

Wil je graag een vide bouwen met slaapkamer? Dat kunnen we ons goed voorstellen, maar daar moet je dan wel de benodigde ruimte voor hebben. In het restant van dit artikel bespreken graag de voordelen van een slaapkamer vide. Bepaal vervolgens of je de aanwezige ruimte in je huis hebt en of je van deze voordelen wilt profiteren. Het laten bouwen van een vide neemt vervolgens wel enige tijd in beslag, maar het is absoluut de moeite waard. Waarom? Dat lees je hieronder.

Het voordeel van een vide in de slaapkamer

Een vide in de slaapkamer is om één reden absoluut aan te raden; je verkrijgt onwijs veel ruimte. Doordat je bijvoorbeeld jouw bed op/in de vide neer kan zetten, bespaar je op de ‘begane grond’ van je slaapkamer onwijs veel ruimte. Een slaapkamer met vide heeft bovendien een onwijs open karakter. De ruimte lijkt een stuk groter en dankzij meerdere accessoires en decoratiestukken kan je de ruimte op een zeer fraaie manier aankleden. Uiteindelijk verkrijg je daarmee een strakke, ruime en onwijs prettige slaapkamer.

Onderzoek toont bovendien aan dat veel mensen beter slapen in een opgeruimde kamer. Als jij op je vide in de slaapkamer gaat slapen, is de kans dus groot dat je elke nacht heerlijk slaapt. Alle meubelstukken, kleding en overige objecten van je staan namelijk op de ‘begane grond’ van de slaapkamer. 

Bijkomend voordeel van een vide slaapkamer is dat je de uitstraling volledig naar eigen wens kunt bepalen. In sommige huizen vind je bijvoorbeeld een prachtige glazen vide terug, terwijl anders huishoudens voor een vide met zwarte accenten kiezen. De keuze is aan jou; met een vide in de slaapkamer verkrijg je in ieder geval een onwijs ruime, prettige en karakteristieke plek om heerlijk tot rust te komen!

Avatar

Woonmetplezier.nl

About Author

Dit ga je leuk vinden!

Slaapkamer

Een schilderij in de slaapkamer

Hoe richt jij het liefste je slaapkamer in? Leg je de focus op de meubelen? Schaf je graag accessoires aan
Slaapkamer

Fotobehang, leuk voor in de slaapkamer

Op behoorlijk veel verschillende manieren kan je van jouw slaapkamer een heerlijke plek maken. Het is daarbij van belang om