Slaapkamer

Zolderkamer ideeën, hoe richt je deze in als slaapkamer?

Wij zien regelmatig de vraag voorbij komen hoe je een kleine zolderkamer in kan richten als slaapkamer. Graag geven we hieronder een uitgebreid antwoord op deze interessante vraag. In veel Nederlandse huizen is het namelijk zo dat de zolder dienst doet als slaapkamer. Hoe kan je een zolder slaapkamer nou het beste inrichten? In dit artikel vind je enkele handige slaapkamer ideeën voor op zolder:

  1. Gebruik lichte kleuren; één van de beste zolder ideeën voor een slaapkamer is om lichte tinten te gebruiken. Dat is met name het geval bij de schuine wanden. Deze schuine wanden lijken op je af te komen, maar dat gevoel kan je zoveel mogelijk beperken door met lichte tinten te werken. Gebruik daarom bij voorkeur tinten zoals wit, lichtgrijs of lichte tinten van zachte kleuren.
  2. Kies voor praktische meubels; een zolder heeft in veel gevallen te kampen met schuine wanden. Door deze wanden sta je voor een uitdaging op het gebied van meubels. Ons advies is om voor praktische meubels te kiezen; kies bijvoorbeeld voor een wandkast met verschillende hoogtes, voor een lage wandkast of voor een bureau die je onder één van de schuine wanden kunt zetten. Door praktische meubels te gebruiken, benut je de ruimte van een slaapkamer op zolder optimaal.
  3. Maak gebruik van de lichtinval; heb je op zolder het idee dat de ruimte niet al te groot is? Je kunt deze ruimte optisch vergroten door met de lichtinval aan de slag te gaan. Kies daarom bij voorkeur voor een dakkapel, voor een groot raam of voor een ander lichtdoorlatende muur. De lichtinval kan je dus prima gebruiken om je slaapkamer op zolder groter te laten ogen; dit is in onze ogen ook één van de meest handige zolder slaapkamer ideeën.
  4. Overweeg het plaatsen van een dakkapel; we noemden de dakkapel bij bovenstaande tip reeds. Met een dakkapel kan je de ruimte in je zolder slaapkamer vergroten, waarbij je óók nog eens profiteert van meer lichtinval. De keuze om een dakkapel te plaatsen is zodoende vanwege meerdere voordelen onwijs interessant. 
  5. Overweeg transparante materialen; dit is het laatste idee in dit artikel met verschillende slaapkamer op zolder ideeën. Dankzij dit idee ben je ook in staat om de ruimte groter te laten ogen. Kies bijvoorbeeld voor een kast met open deuren of voor een toegangsdeur met glas. Door deze meubels een transparante aanblik te geven, lijkt je kamer simpelweg optisch groter.

Als geen ander weten wij dat het inrichten van een slaapkamer op zolder behoorlijke lastig is. De kans is groot dat de slaapkamer niet al te groot is, terwijl je ook nog met de schuine wanden zit. Hopelijk heb je dankzij bovendstaande ideeën veel zolder slaapkamer inspiratie op kunnen doen. Wij willen je graag adviseren om met bovenstaande ideeën aan de slag te gaan. Probeer de ideeën één voor en uit en bepaal welke ideeën naar jouw mening het beste werken. Vervolgens kan je de ideeën verder uitwerken en je slaapkamer op zolder verder naar wens maken.

Tot slot willen we je nog adviseren om de slaapkamer op zolder op een leuke manier aan te kleden. Hang een fotolijstje op, kies voor leuk behang en zet verschillende accessoires op bijvoorbeeld een wandplank neer. Met deze accessoires weet je jouw slaapkamer nóg leuker aan te kleden. We wensen je graag veel succes met het inrichten van jouw slaapkamer op zolder.

Avatar

Woonmetplezier.nl

About Author

Dit ga je leuk vinden!

Slaapkamer

Een schilderij in de slaapkamer

Hoe richt jij het liefste je slaapkamer in? Leg je de focus op de meubelen? Schaf je graag accessoires aan
Slaapkamer

Fotobehang, leuk voor in de slaapkamer

Op behoorlijk veel verschillende manieren kan je van jouw slaapkamer een heerlijke plek maken. Het is daarbij van belang om