Slaapkamer

Slaapkamerdecoratie

Waar valt jouw oog op als je een willekeurige slaapkamer inloopt? Kijk je direct naar de meubelen? Kijk je direct naar het bed? Of kijk je direct naar het totaalplaatje van de slaapkamer? Uit ervaring weten wij dat de eerste indruk bepaald wordt door de gehele uitstraling van de slaapkamer. Hierbij spelen dus niet de meubelen of het bed een bepalende rol, maar speelt juist het totaalplaatje een belangrijke rol. Heb je enig idee hoe je het totaalplaatje van een slaapkamer naar eigen wens kunt optimaliseren? Door voor slaapkamerdecoratie te kiezen!

Wat is slaapkamerdecoratie precies? Ja, het antwoord op die vraag is onwijs breed. Eigenlijk kunnen alle accessoires in een slaapkamer geschaard worden onder de noemer ‘slaapkamerdecoratie’. Dit geldt dus zowel voor vloeraccessoires, wandaccessoires als voor accessoires voor in of op de meubelen in een slaapkamer. 

Wanddecoratie

Op het gebied van wanddecoratie heb je onwijs veel keus in een slaapkamer. Je kunt namelijk uit allerlei soorten behang kiezen, je kunt fotolijsten ophangen en/of je kunt posters in je kamer ophangen. De wanddecoratie heeft in ieder geval een belangrijke invloed op de uiteindelijke uitstraling van een slaapkamer. Maak bijvoorbeeld de muur van je slaapkamer eerst zwart en wissel dit na een paar maanden om voor wit behang. Je merkt dan direct dat je kamer een onwijs andere uitstraling krijgt.

Gaat jouw voorkeur bij wanddecoratie uit naar fotolijsten? Of heb je liever een prachtig wandrek met daarop verschillende accessoires? De keus is aan jou; je hebt tegenwoordig meer dan genoeg keus. Ons advies is dan ook om de verschillende mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken. Probeer daarbij niet alleen naar de producten te kijken, maar ook naar de verschillende toepassingsmogelijkheden. Als je bijvoorbeeld meerdere fotolijsten in je kamer op wilt hangen, heb je daar grofweg twee mogelijkheden voor:

  • Je kunt de lijsten op een gestructureerde manier ophangen. Dit betekent dat je ze naast elkaar op dezelfde hoogte hangt. Bij voorkeur hebben de fotolijsten dan ook nog dezelfde vormgeving en afmetingen. Op deze manier kan je een zeer strakke uitstraling verkrijgen.
  • Je kunt de lijsten ook op een speelse manier ophangen. In dat geval mix je de afmetingen van de fotolijsten, de vormgeving van de lijsten en de ophangplekken in je kamer. Op deze manier kan je een speelse en dus minder strakke uitstraling verkrijgen.

Bovenstaande geldt niet alleen voor fotolijsten, maar ook bijvoorbeeld voor schilderijen, voor canvas en voor posters. De keuze is reuze en juist dát is het leuke van slaapkamerdecoratie.

Vloerdecoratie

Ook de vloer speelt een belangrijke rol in de uitstraling van je slaapkamer. Een houten vloer heeft immers een compleet andere uitstraling dan een laminaatvloer. Hierbij is niet alleen de keus voor de vloer van belang, maar ook de manier waarop je de vloer ‘aan gaat kleden’. Door bijvoorbeeld een vloerkleed neer te leggen, kan je de uitstraling van je vloer weer beïnvloeden. Daarbij speelt uiteraard de vormgeving en de kleuren van het vloerkleed een belangrijke rol.  In onze ogen behoren vloeraccessoires daarom ook tot de noemer ‘slaapkamerdecoratie’.

Bij vloeraccessoires kan je aan een vloerkleed denken, maar ook aan objecten die je op de grond neer kunt zetten. Een prachtige kandelaar, een prachtige sta lamp of fraai vormgegeven plinten hebben óók invloed op de uitstraling van je vloer. Met name de plinten spelen een tamelijk belangrijke rol. Heb je bijvoorbeeld wel eens een slaapkamer met donkere plinten gezien? Dankzij deze donker gekleurde plinten krijgt de slaapkamer vanzelf een strakkere en luxueuze uitstraling? Moraal van dit verhaal: vloerdecoratie is óók onwijs belangrijk bij het aankleden van jouw slaapkamer.

Raamdecoratie

Ook de raamdecoratie mag in een slaapkamer uiteraard niet ontbreken. Hierbij geldt hetzelfde als bij bovenstaande vormen van decoratie: de verschillende soorten raamdecoratie brengen namelijk ook een andere/unieke uitstraling met zich mee. Vergelijk bijvoorbeeld maar eens een slaapkamer met rolgordijnen en een slaapkamer met lange gordijnen. Beide soorten gordijnen brengen een unieke uitstraling met zich mee en hebben daardoor een grote invloed op de gehele uitstraling van de slaapkamer. 

In de wereld van raamdecoratie speelt ook het design van de decoratie een grote rol. Je hebt de keus uit allerlei patronen, uit allerlei kleuren en uit allerlei verschillende stijlen. Gaat jouw voorkeur bijvoorbeeld uit naar een zwart-wit gestreept gordijn? OF geef je de voorkeur aan een fel gekleurd gordijn? Dankzij de mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie heb je in ieder geval meer dan genoeg keuze.

Overige slaapkamerdecoratie

Onder de noemer ‘slaapkamerdecoratie’ kunnen dus meerdere soorten decoraties vallen. Onder andere de wanddecoratie, vloerdecoratie en raamdecoratie spelen een belangrijke rol. Maar, wat te denken van de verlichting in een slaapkamer? Of van de overige accessoires die je bijvoorbeeld in of op meubelen kunt zetten? Door bijvoorbeeld een trendy wekker op jouw nachtkastje te zetten, kan je jouw nachtkastje een trendy uitstraling mee geven. Als jouw slaapkamer een trendy stijl heeft, is dat dus een prima aanvulling.

Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat slaapkamerdecoratie een belangrijke rol speelt. De decoratie heeft niet alleen een belangrijke rol op het gebied van uitstraling, maar heeft uiteraard ook een belangrijke rol op het gebied van praktisch nut. Door de juiste accessoires in je slaapkamer te plaatsen, kan je nóg meer genieten van de plek waar je je behoorlijk wat uren per dag bevindt. De slaapkamer is voor veel mensen de plek om uit te rust en om van enige privacy te genieten. Door jouw slaapkamer volledig naar eigen wens in te richten, kan je dus optimaal van je slaapkamer gaan genieten. Hoe kan je jouw slaapkamer volledig naar eigen wens inrichten? Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de verschillende vormen van slaapkamerdecoratie.

Ons advies is om goed na te denken over de bekleding van je vloer, over de kleur van de muren in je slaapkamer en over het soort raamdecoratie. Bepaal welke stijl je het mooiste vindt en bepaal welke accessoires in jouw slaapkamer thuis horen. Door veel tijd aan de slaapkamerdecoratie te besteden, kan je in ieder geval genieten van een werkelijk waar prachtige én prettige slaapkamer. 

Avatar

Woonmetplezier.nl

About Author

Dit ga je leuk vinden!

Slaapkamer

Een schilderij in de slaapkamer

Hoe richt jij het liefste je slaapkamer in? Leg je de focus op de meubelen? Schaf je graag accessoires aan
Slaapkamer

Fotobehang, leuk voor in de slaapkamer

Op behoorlijk veel verschillende manieren kan je van jouw slaapkamer een heerlijke plek maken. Het is daarbij van belang om