Meubels

Dressoir slaapkamer

In jouw slaapkamer heb je ongetwijfeld behoefte aan de nodige kastruimte. Je wilt je kleding perfect op kunnen bergen, je wilt hobby artikelen op kunnen bergen en je wilt bijvoorbeeld een plank voor je luchtjes, deo en overige beauty artikelen hebben. Hoe kan je dergelijke opbergruimte nou het beste creëren? Ons advies is om te gaan voor verschillende soorten kasten; een hoge kast kan je bijvoorbeeld perfect combineren met een dressoir.

Een dressoir in een slaapkamer is sowieso iets wat we absoluut aanraden. Dankzij dit dressoir creëer je niet alleen de benodigde opbergruimte, maar je geeft de kamer ook een gave uitstraling. Een dressoir is namelijk perfect te combineren met andere meubelstukken, maar ook met bijvoorbeeld wanddecoratie of wandplanken. Doordat een dressoir niet al te hoog is, kan je uiteraard ook een prachtig schilderij of een canvasdoek boven het dressoir hangen.

Wij willen je dan ook zeker aanraden om eens naar een dressoir voor een slaapkamer te kijken. Bekijk de verschillende varianten, lees je in over de voordelen en kies uiteindelijk het gewenste dressoir uit. Wat zijn nou de voordelen van een dressoir in een slaapkamer? Wij hebben deze alvast voor jou op een rijtje gezet:

  • Een dressoir zorgt voor de benodigde opbergruimte 
  • Een dressoir zorgt voor een fraaie/gave uitstraling
  • Een dressoir kan perfect gecombineerd worden met andere meubelen, decoraties en accessoires
  • Op het dressoir kan je verschillende objecten zetten, waaronder bijvoorbeeld een tv
    • De toepassingsmogelijkheden van een dressoir zijn dus heel divers
  • De dressoirs zijn in veel soorten en maten te verkrijgen, waardoor je dus altijd een perfect dressoir voor in jouw slaapkamer kunt vinden.

Een slaapkamer dressoir is om bovenstaande redenen dus absoluut aan te raden. Maar, waar moet je nou op letten bij het aanschaffen van een slaapkamer dressoir? Daarover vertellen we je ook graag iets meer. 

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een slaapkamer dressoir?

Als je een slaapkamer in gaat richten, is het aan te raden om zelf een slaapkamer ontwerp te maken. Teken uit waar het bed komt te staan, waar de kledingkast komt te staan en wat de kleuren van bijvoorbeeld de muren en het plafond dienen te worden. Vervolgens zie je in één oogopslag of/hoeveel ruimte je nog voor een dressoir over hebt. De afmetingen van een dressoir zijn absoluut één van de belangrijkste criteria waar je goed op moet letten. Door een ontwerp te maken, krijg je duidelijk inzicht in de aanwezige ruimte in je slaapkamer. Vervolgens kan je gericht gaan zoeken naar dressoirs met de juiste afmetingen.

Verder is het ook belangrijk om op het design van het dressoir te letten. Als je bijvoorbeeld in het assortiment van Ikea naar het aanbod van dressoirs gaat kijken, weet je niet wat je ziet. Het aanbod is namelijk onwijs uitgebreid én gevarieerd. Je kunt kiezen voor een maagdelijk wit dressoir, maar je kunt ook voor een donker gekleurd houten dressoir gaan. Op het gebied van design en kleurstelling heb je bij een slaapkamer dressoir dus onwijs veel mogelijkheden. Bepaal voor jezelf welk design je gaaf vindt en ga vervolgens gericht op zoek naar het mooiste dressoir voor in jouw slaapkamer.

Bij deze zoektocht is het ook aan te raden om een maximaal budget in te stellen. Dit helpt jou om gericht(er) te zoeken en je voorkomt hiermee dat je onverhoopt té veel geld uit gaat geven. Binnen het assortiment van bijvoorbeeld de Ikea kan je overigens voor uiteenlopende budgetten geschikte dressoirs vinden. De prijskaartjes van de dressoirs variëren nogal en daar kan jij van profiteren.

Al met al is de zoektocht naar een nieuw dressoir voor in de slaapkamer zeker niet al te makkelijk. Zet je wensen goed op een rijtje, bepaal je maximale budget en ga vervolgens gericht op zoek. Wij zijn er van overtuigd dat je op die manier het perfecte dressoir kunt vinden én dus van bovengenoemde voordelen kunt gaan genieten!

Avatar

Woonmetplezier.nl

About Author

Dit ga je leuk vinden!

Meubels

Bespaar ruimte met een wandkast in de slaapkamer!

Het inrichten van een slaapkamer is om meerdere redenen een uitdagende klus. Je moet namelijk met meerdere zaken rekening houden
Meubels

Bed met kastombouw; handig en mooi

In elke slaapkamer is een belangrijke rol voor het bed weggelegd. Het bed heeft immers behoorlijke afmetingen en neemt daardoor